Zuzana Jakubičková Bowling

Ligový pohár: Haligales napodobnil husársky kúsok švajčiarskych hokejistov, prehral až vo finále!

Sezóna 2012/2013 bola jednoducho sezónou Cibak Team-u. Jeho hráči nielen že vyhrali prvý raz v histórii MBL titul a vytvorili dokopy 4 nové rekordy, ale akoby tomu nebolo málo zvíťazili aj v ligovom pohári, v ktorom si zmeralo sily 16 najlepších tímov z Hlohovca.

Ilustračný obrázok k článku Ligový pohár: Haligales napodobnil husársky kúsok švajčiarskych hokejistov, prehral až vo finále!
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk

Ligový pohár je vždy zradný a popáli sa v ňom veľa papierových favoritov. Opäť sa hralo KO systémom len na 1 hru a tím, ktorý skočil horšie umiestnený si navyše vyberal dráhu. Hneď v osemfinále sa zrodilo obrovské prekvapenie, keď Štamgasti ako tretí celok MBL podľahli nováčikovi z Načo kukáte. Druhým nečakaným výsledkom sa skončil duel medzi rozbehnutým Bacigala Team-om a Haligales, v ktorom Bacigala prehrala o 3 body.

Štvrťfinále pokračovalo v zabehnutom trende prekvapení. Haligales pokračoval vo víťaznom ťažení a tentoraz o tesných 11 bodov porazil aj vicemajstra MBL, tím Krátky Proces. Na mále mal aj majster. Z@vináč však nezvládol nervóznu koncovku a Cibak Team si mohol vydýchnuť po výhre o 8 bodov. Smolu mali aj hráči Načo kukáte. Tí zaostali za Postavičkami taktiež o mizivé 4 body. Najkvalitnejší zápas štvrťfinále ponúkli BMW Invest a Sugo Team. Sugovci zhodili najväčší štvrťfinálový súčet a potvrdili tak štvrtú priečku v MBL.

V semifinále už extra vysoké čísla nepadali, cibáčikovci nahádzali o 19 bodov vyšší súčet ako Sugo Team a Haligales aj do tretice porazil papierového favorita, keď Postavičky zhodili o 24 kolov menej.

V zápase o tretie miesto to bolo tiež veľmi vyrovnané a šťastnejšie boli napokon Postavičky, Sugo Team sa opäť musí uspokojiť s povestnou zemiakovou medailou.

Vo finále všetci čakali, či Haligales bude pokračovať v sérii neočakávaných triumfov alebo či Cibak Team získa povestné double. Po tesnom výsledku sa radovali hráči Cibak Teamu, ktorí uzavreli vydarenú sezónu tak ako sú už zvyknutí – víťazstvom.

Poradie:

  1. Cibak Team
  2. Haligales
  3. Postavičky
  4. Sugo Team

Ligový ročník je už teda minulosťou, pár hráčov si ale oddych ešte dopriať nemôže. Už v sobotu pokračuje turnajová séria Frašták toursu v Žiline, kde sa kvôli zaujímavým cenám oplatí cestovať.

Ligový pohár
19
Galéria
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM