Klaudia Goncalves Rôzne Správy Leopoldov

Let nad New Yorkom či podmorský svet: Virtuálna realita na vlastnej koži a ZADARMO

Technologický pokrok je nezastaviteľná vec. S možnosťou vyskúšať si virtuálnu realitu prichádza aj leopoldovská klubovňa Teahouse.

Ilustračný obrázok k článku Let nad New Yorkom či podmorský svet: Virtuálna realita na vlastnej koži a ZADARMO
3
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Leopoldovskú klubovňu Teahouse a jej aktivity sme vám predstavili niekoľkými článkami už v minulosti. Za jej založením stojí občianske združenie Zdravší Leopoldov, ktoré zastupuje Martin Majtán. V klubovni usporadúvajú rôzne semináre a besedy so zaujímavými ľudmi, naposledy sme písali o kurze sebeobrany.

V klubovni však nezaháľajú a prichádzajú s ďalšou novinkou: Možnosťou vyskúšať si virtuálnu realitu na vlastnej koži. Keďže v klubovni sa za nič neplatí, aj výlet do inej reality budete mať zdarma.

A ako to celé funguje? Viac o projekte nám prezradil Martin Majtán:

„Základom sú okuliare a prístroj, ktorý virtuálnu realitu „utiahne“. My konkrétne využívame virtuálnu realitu Playstation VR, k tomu používame tri druhy ovládačov podľa typu jednotlivých hier. Okrem hier je vo virtuálnej realite kopec zážitkových vecí, viete v nej pozerať filmy na to prispôsobené, pričom sa ocitnete priamo v centre diania. Pomocou 360 ˚ videí sa môžete ocitnúť na miestach po celom svete, napríklad letieť nad New Yorkom, stáť na Červenom námestí, obdivovať Dubai, preskúmať podmorský svet a mnoho iného…Kombinácia virtuálnej reality a priestorového zvuku veľmi rýchlo oklame váš mozog, avšak je ťažké opísať, aké to naozaj je, to zistíte, až keď si to vyskúšate na vlastnej koži, čo je aj jedným z dôvodov, prečo sme to zaviedli v našej klubovni.“

Ak vás možnosť vyskúšať si pobyt vo virtuálnej realite láka, máte možnosť každý piatok a sobotu od 17:00 do 22:00 hod. v klubovni Teahouse v Leopoldove na ulici 1.mája 105 na prízemí.

FOTO: Martin Majtán

Let nad New Yorkom či podmorský svet: To všetko môžete zažiť v klubovni Teahouse
3
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM