Erik Bojničan Rôzne

Láska kvitla v našom meste aj vlani: Zaujímavosti o svadbách v Hlohovci

Veľký deň D, na ktorý sa len tak nezabúda. Medzi práve takéto momenty patrí aj svadba. Pozrite si zaujímavosti z tých, ktoré sa konali vlani v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Láska kvitla v našom meste aj vlani: Zaujímavosti o svadbách v Hlohovci
Zdroj: TASR

Aj v roku 2016 sa mnohí Hlohovčania rozhodli pre realizáciu jedného z najvýznamnejších dní v živote, ktorého predstavu si mnohí vysnívajú už v útlom detstve – deň svojej svadby. Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda.

Uzavretých manželstiev, podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzany Hrinkovej SIebentichovej v Hlohovci bolo v roku 2016 presne 139, z toho išlo o 72 cirkevných a 67 občianskych. V Hlohovci však vlani neuzatvárali manželstvá len Slováci, ale aj cudzinci. Jednalo sa o obyvateľov z Českej republiky, Veľkej Británie a Srbskej republiky.

Aj výber miesta patrí medzi snúbencami medzi dôležité rozhodnutia. Mimo obradnej siene bolo podľa mesta uzatvorených niekoľko občianskych obradov. Sobáše sa konali napríklad na nádvorí Empírového divadla, na Jalšovských chatách, v hoteli Jeleň, a hoteli Stofing.

Obradná sieň mesta Hlohovec v refektári Vlastivedného múzea
Obradná sieň mesta Hlohovec v refektári Vlastivedného múzea / Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Čo sa týka výberu mesiaca snúbencov pre ich deň D, v roku 2016 dominoval september. Počas tohto mesiaca svoju lásku v našom meste spečatilo 23 párov. Nasledujú apríl (19 sobášov) a v máji a októbri si svoje áno povedalo zhodne 17 párov.

Zaujímavosťou je napríklad deň opantaný rôznymi poverami. Ako je to so svadbami počas piatku 13-eho. Od roku 2009 piatok trinásteho zvíťazil podľa informácií z radnice len u troch párov. Navyše ani v minulom roku, napriek tomu, že pripadol na mesiac lásky – máj, sa nenašiel ani jeden pár, ktorý by v tento deň chcel spečatiť svoju lásku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM