Klaudia Goncalves Kultúra Správy Samospráva

Kultúra v meste s novým vedením: V auguste sa ujme funkcie Veronika Moravčíková

Mestské kultúrne centrum Hlohovec povedie od augusta 2019 nová riaditeľka. Bude ňou Veronika Moravčíková.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra v meste s novým vedením: V auguste sa ujme funkcie Veronika Moravčíková
Zdroj: Mesto Hlohovec

Mestské kultúrne centrum (ďalej MKC) čaká po dvoch rokoch opäť zmena vedenia. Richard Kučera vo funkcii končí a od augusta 2019 ho nahradí Veronika Moravčíková, ktorá ako jediná prihlásená uchádzačka presvedčila výberovú komisiu o svojej kompetentnosti. Jej nástup do funkcie schválili aj poslanci mestského zastupiteľstva, ktoré zasadalo 20. júna. Nová riaditeĽka sa ujme funkcie 1. augusta 2019.

Skúsenosti zbierala v Nitre

Veronika Moravčíková je Hlohovčanka, pracovne pôsobí v Nitre. Od roku 2009 bola vedúcou obchodno-prevádzkového oddelenia Starého divadla Karola Spišáka v Nitre, kde sa venovala produkčnej činnosti, propagácii, organizácii kultúrnych a iných podujatí, tvorbe programu a iným prevádzkovým a administratívnym činnostiam. Podieľala sa na organizácii celoslovenského udeľovania Cien Pavla Straussa.

V roku 2016 spoluzakladala Nové divadlo v Nitre, kde pôsobí dodnes.

Venuje sa umeleckej produkcii divadla a zabezpečuje jeho fungovanie po finančnej, organizačnej i dramaturgickej stránke.

Veronika Moravčíková súčasne (od roku 2013) pôsobí na Katedre kulturológie Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre ako odborný asistent. Vyučuje predmety ako Marketing a propagácia v kultúre, Právo a legislatíva v kultúre, Projektovanie kultúrnych aktivít či Kultúrna politika. Koordinuje a organizuje vernisáže a výstavy v Galérii na schodoch, participuje na riešení vedeckovýskumných grantov. Je podpredsedníčkou Kulturologickej spoločnosti, ktorej aktivity sa zameriavajú na podporu a rozvoj kultúrnej, duchovnej a umeleckej činnosti.

Získanie financií z grantov

V rámci predloženého Projektu stratégie riadenia a rozvoja príspevkovej organizácie MKC Hlohovec zadefinovala sedem konkrétnych priorít a cieľov a pomenovala aj prostriedky na ich dosiahnutie.

„Veronika Moravčíková má ambíciu sústrediť sa na aktívnu spoluprácu s vybranými subjektmi a zvyšovať ich angažovanosť, chce aplikovať úspešné princípy z komerčného prostredia do fungovania organizácie. Jej cieľom je tiež prepojiť moderné a tradičné kultúrne portfólio, investovať do ľudského kapitálu MKC, snažiť sa získavať financie z podporných grantových mechanizmov a využívať a rozvíjať existujúcu kultúrnu infraštruktúru,“ predstavila plány novej riaditeľky radnica na svojom webe.

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM