Rôzne

Kto získa Cenu Trnavského samosprávneho kraja? Návrhy môžete posielať do konca mája

Do konca mája môže verejnosť posielať návrhy na udelenie Ceny Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Ilustračný obrázok k článku Kto získa Cenu Trnavského samosprávneho kraja? Návrhy môžete posielať do konca mája
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Cenu každoročne udeľuje v siedmich kategóriách jednotlivcom a kolektívom za ich osobitný prínos k rozvoju TTSK, informoval o tom predseda kraja Jozef Viskupič.

Koľko návrhov dostanú?

„Aj vďaka nemu sa široká verejnosť dozvie o talente, úspechoch a spoločenskom prínose osobností či zoskupení. Minulý rok sme ocenili tri desiatky nominantov, ktorí urobili dobré meno nášmu kraju aj za jeho hranicami. Verím, že aj tento rok od obyvateľov dostaneme veľa návrhov,“ uviedol Viskupič.

Prečítajte si tiež

Viacero kategórií

Cenu TTSK udeľujú v kategóriách doprava, kultúra, občianska spoločnosť, sociálna starostlivosť, školstvo, šport a zdravotníctvo. Udeľovaná je za prínos k rozvoju kraja v humanitárnej, charitatívnej, kultúrnej, pedagogickej, publicistickej, umeleckej, vedeckej oblasti, v oblasti podnikateľskej, sociálnej starostlivosti, športovej, technickej, verejnoprospešnej činnosti, ako aj za prejavy hrdinstva, ľudskosti a statočnosti. Súčasťou ocenenia je aj umelecké dielo a finančná odmena.

V minulom roku získala ocenenie napríklad slovenská wakeskaterka Zuzana Vráblová, amatérsky divadelník, spoluzakladateľ Z-divadla Zeleneč Vít Bednárik, aktér kultúrneho a spoločenského života v Piešťanoch in memoriam Kornel Duffek, víťaz Veľkej pardubickej v roku 2020 Lukáš Matuský, tréner slovenskej futbalovej reprezentácie a Spartaka Trnava Dušan Radolský, pedagógovia, zdravotníci a sociálni pracovníci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM