Zuzana Jakubičková Kultúra

Krvavá vianočná hrôza už tento víkend v kine Úsmev

Začnite víkend už vo štvrtok klubovým filmom Fish Tank. O tom, že nebýval žiadne mačiatko, sa môžu presvedčiť hlavne deti pri rozprávke Kocúr v čižmách.

Ilustračný obrázok k článku Krvavá vianočná hrôza už tento víkend v kine Úsmev
Zdroj: Dnes24.sk

Fish Tank

štvrtok 17. januára o 20:oo h
123 min./ Vstupné : 2,00 € /Film ASFK/MP od 15 r.
VB/ČT

Emóciami nabitý film, ktorý získal mnoho ocenení Druhá celovečerná snímka britskej režisérky a scenáristky Andrey Arnold vyhráva na filmových prehliadkach doslova po celom svete. Pôdorysom Miinho života je obrovský vztýčený prostredník smerom ku všetkým. Rozprávanie sa krúti okolo zlomu, kedy sa do rodiny infiltruje matkin priateľ, ktorý je milý, sexy a starostlivý. V Mii sa prebúdza prvá túžba, hmatateľné sexuálne napätie a otčimovský pseudorešpekt. Dievčia preto radšej odchádza do blízkeho holobytu, kde sa upokojuje hip – hopovým tancom. Nuž treba prísť si pozrieť film plný napätia.

Osemdesiat listov

piatok 18. januára o 18:00 a 20:00 h
75 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Filmtopia/ MP od 12 r. ČR

Film vzniká na autobiografickom základe . Zdrojom filmu sa stáva pamäť syna režiséra a dochovaná korešpondencia medzi rodičmi. Otec emigroval z Československa v roku 1987 do Anglicka. Matka so 14 ročným synom sa pokúša za ním vysťahovať. Muž, žena, dieťa – aj na diaľku sú spolu, aj keď násilne rozdelenie rodiny je momentálny stav. Subjektom filmového vyjadrenia je chlapec, zaostrený pohľad bez nánosu skúseností a zároveň iniciácia v priebehu jedného dňa.

Kocúr v čižmách

sobota 19., nedeľa 20. januára o 16:00 h
90 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Bontonfilm/ MP USA/SD

Nebýval žiadne mačiatko! Poznali sme ho ako nájomného vraha, ktorý mal za pár drobných odprevadiť zo sveta všetkými milovaného Shrek. Režisér filmu Cris Miller tvrdí, že o slávnej budúcnosti chlpatého dobrodruha bolo už dávno rozhodnuté. Jednoducho chcete vedieť, odkiaľ sa vzal a čím si prešiel. No a vy predsa musíte toto všetko vedieť.

Kliatba mesačného údolia

sobota 19., nedeľa 20. januára o 18:00 h
102 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Intersonic/ MP Maďarsko, VB/SD

Nuž poťte si pozrieť prekrásnu rozprávku o Mesačnom údolí. Keď malej Márii zomrie otec zanechá ju celkom samú a opustenú. Spolu so svojou vychovávateľkou tak musí opustiť blahobyt centra Londýna a začať svoj nový život na vidieku u čudáckeho strýka Benjamina, ktorý navyše ani sám nevie, že malá Mária existuje. Po príchode na jeho nádherný statok objaví magický svet údolia, kde je Mesiac väčší ako kdekoľvek na svete. Spozná strýkových nepriateľov, ktorí ju unesú a uväznia na svojom temnom zámku. Postupne sa začnú diať naozaj čudné veci a Mária veľmi skoro zistí, že je poslednou princeznou, ktorá sem prišla, aby zachránila Mesačné údolie pred prastarou kliatbou.

Čierne Vianoce

sobota 19., nedeľa 20. januára o 20:00 h
90 min./ Vstupné 2,00 €/ Uvádza Intersonic/ MP od 15 r. Kanada/ČD

Hľa, prichádza vianočný čas! Obdobie pokoja a lásky… Film rozpráva príbeh chlapca, ktorý svojou matkou bol zneužívaný a zamykaný v podkroví domu. Jeho matka z nenávisti zabila jeho otca a začala žiť s milencom, ktorý nebol taký schopný ako sa na začiatku zdal. Matka si nachádza nového milenca – syna, ktorému porodila dcéru. Všetku svoju lásku nasmerovala k nej. Billy trpel dlhé roky jej nezáujmom a tak sa spojil s jej milencom a matku zavraždili. Všetko sa odohralo pred 15 rokmi v dome v ktorom teraz oslavuje skupinka kamarátok Vianoce. No a to je iba začiatok obrovskej krvavej hrôzy, ktorá ich v tento slávnostný večer čaká......

Filmy 17.1.2013
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM