Klaudia Goncalves Kultúra Leopoldov

Krumplové hody v Leopoldove: Súťaž v hode zemiakom a zápolenie o najdlhšiu šupku

Mesto Leopoldov pozýva všetkých, ktorí majú radi zemiakové pokrmy, na zábavno-súťažné podujatie Krumplové hody. Pozrite si, čo všetko nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Krumplové hody v Leopoldove: Súťaž v hode zemiakom a zápolenie o najdlhšiu šupku
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie Krumplové hody odštartuje v sobotu, 22. septembra o 15:00 hod. na Námestí Sv. Ignáca v Leopoldove bezplatným podávaním bryndzových halušiek, šúľancov a zemiakových placiek – trojice najrozšírenejších zemiakových pokrmov.

Zároveň budú od 15.00 hodiny prebiehať súťaže: Súťaž v hode zemiakov na určené miesto, súťaž o najdlhšiu zemiakovú šupku a súťaž o najkrajšieho zemiakového panáka vyrobeného v tvorivej dielni.

Do kulinárskej súťaže sa budú môcť zapojiť všetci tí, ktorí svoje obľúbené doma pripravené jedlo zo zemiakov prinesú na námestie a prihlásia ho súťažiť do jednej z týchto dvoch kategórií: Najlepšie slané zemiakové jedlo a Najlepšie sladké zemiakové jedlo.

Popýšiť svojou úrodou sa môžu prísť aj pestovatelia zemiakov. Usporiadatelia mysleli aj na nich a vytvorili dve súťažné kategórie: Najlepší zemiak a najzaujímavejší zemiak.

Porota vyhodnotí všetky súťaže o 18.00 hodine. Na všetkých víťazov čakajú milé ceny a diplomy. Počas podujatia sa bude o hudobný program starať country kapela Texas.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM