Rôzne

Kraj ukázal Ekologický čin roka: Odmenu dostali aj dobrovoľníci z Hlohovca

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil výsledky 6. ročníka súťaže o Ekologický čin roka. Pocty sa dostalo aj ľuďom z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ukázal Ekologický čin roka: Odmenu dostali aj dobrovoľníci z Hlohovca
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Víťazom sa stal projekt Mestskej polície v Seredi s názvom Myslíme logicky – žijeme ekologicky.

Mestskí policajti zapojili do ekologických aktivít viac ako 450 detí. Hlavným cieľom projektu bolo u detí a mládeže vyvolať záujem o prírodu, rešpekt a úctu k nej a tiež budovať zodpovedný prístup k životnému prostrediu a jeho ochrane. Finančnú odmenu vo výške 1200 eur prevzal v utorok 5. júna na pôde TTSK náčelník Mestskej polície Sereď Ladislav Fabo.

Ocenili aj našich dobrovoľníkov

Ocenené boli aj ďalšie dva projekty. Obchodná akadémia Veľký Meder je už šiesty rok zapojená do programu Zelená škola. Žiaci okrem pravidelného zberu odpadkov spolu s ostatnými dobrovoľníkmi na poľné cesty vysadili takmer deväť kilometrov stromoradí – aleje líp, dubov, javorov a ovocných stromov, spolu takmer 950 stromčekov.

Projekt dobrovoľníckej skupiny Dobrovoľný Občasný Zber Odpadkov Rukami (DOZOR) čistí mesto Hlohovec a jeho okolie.

Pravidelne organizuje tzv. smeťozbery, ktorých bolo len v minulom roku 24 a ďalšie dve desiatky skrášľovacích akcií. Zlikvidovali dve veľké skládky odpadov a 14 malých. Za svoju aktivitu získali študenti aj dobrovoľníci od kraja po 800 eur.

„Chcem poďakovať za prácu, ktorú robíte v prospech nás všetkých. Vidno, že to robíte už niekoľko rokov a verím, že vo svojej činnosti budete pokračovať,“ povedal oceneným predseda hodnotiacej komisie a podpredseda TTSK Pavol Kalman. Informoval o tom v stredu hovorca TTSK Patrik Velšic.

Zúčastniť sa môže jednotlivec i kolektív

TTSK vyhlasuje súťaž Ekologický čin roka od roku 2011. Prihlásiť možno aktivity ako likvidácia smetísk, zavedenie separovaného zberu na škole, výsadba zelene, záchrana cenného biotopu, využitie obnoviteľných zdrojov energie, vzdelávacie či poradenské aktivity, práca s mládežou v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia a podobne. Zúčastniť sa môžu jednotlivci, kolektívy i samosprávy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM