Zuzana Jakubičková Rôzne

Kraj ocenil najúspešnejších študentov: Prvenstvo získalo aj družstvo z Gymnázia v Hlohovci

V Zrkadlovej sieni Divadla Jána Palárika v Trnave ocenili predstavitelia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) najúspešnejších študentov stredných škôl. Prvé miesto si odniesli aj študenti Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci a to vo vedomostnej olympiáde.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocenil najúspešnejších študentov: Prvenstvo získalo aj družstvo z Gymnázia v Hlohovci
Foto: Jaroslav Dodok

Na slávnosti sa zúčastnili podpredsedovia TTSK Zdenko Čambal a Augustín Hambálek i čestný predseda Slovenskej asociácie športu na školách Anton Javorka.

„Medzi prvými ocenili študentov za dosiahnuté výsledky v oblasti športu. Viacerí sa stali v uplynulom období majstrami Slovenska v plávaní, tenise, športovej streľbe, karate a softbale. Niektorí sa môžu pochváliť medailami z Majstrovstiev Slovenska v ľahkej atletike a krasokorčuľovaní,“ uviedol Ivan Krajčovič z kancelárie predsedu TTSK s tým, že Adam Bukor z Gymnázia Zoltána Kodálya s vyučovacím jazykom maďarským v Galante sa stal víťazom Svetového pohára juniorov v plutvovom plávaní.

Ema Neštáková z Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi získala druhé miesto na Majstrovstvách sveta ISBO v speed bedmintone. Matúš Remenár zo Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave je majster Európskej Shito Ryu karate federácie.

V kategórii mimoriadne výsledky v celoštátnych a medzinárodných olympiádach, súťažiach a projektoch ocenili študentov najmä za víťazstvá v olympiádach. Jakub Konečný z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch získal prvé miesto na medzinárodnej geografickej olympiáde v japonskom meste Kjóto. Lenka Adamíčková z Gymnázia Ladislava Novomeského v Senici bola prvá v celoslovenskom kole olympiády v španielskom jazyku, René Valúšek z toho istého gymnázia získal prvé miesto v celoslovenskom kole stredoškolskej odbornej činnosti v odbore zdravotníctvo a farmakológia a zúčastnil sa na medzinárodnej súťaži v Spojených arabských emirátoch.

Na záver ocenili aj víťazné družstvá šiesteho ročníka vedomostnej olympiády „Kraj, ktorý je mojím domovom“. Táto olympiáda je určená pre študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK. Do súťaže sa zapojilo 32 stredných škôl. Zúčastnené družstvá si preverili svoje vedomosti zo štyroch oblastí – kultúry a umenia, športu, geografie, životného prostredia a cestovného ruchu v TTSK. „Víťazom vedomostnej olympiády sa stali študenti Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci, druhí boli žiaci z Gymnázia Janka Matúšku v Galante a tretie miesto získala trojica študentov zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch,“ priblížil Krajčovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM