BTW Správy

Koronavírus sa potvrdil u dvoch žien z Hlohovského a u jednej z Trnavského okresu

Spolu máme na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Zomreli ďalší dvaja.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus sa potvrdil u dvoch žien z Hlohovského a u jednej z Trnavského okresu
Zdroj: Fakultná nemocnica Trnava

Na Slovensku pribudlo za uplynulý deň 114 pacientov s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19, laboratória vyšetrili spolu za včera 2967 vzoriek.

Z nich boli na koronavírus pozitívne testovaná jedna je 53 ročná žena z Okresu Trnava a dve, 46 a 67 ročné, ženy z Okresu Hlohovec.

Spomenuté údaje budeme aktualizovať o nové informácie.

„Spolu tak máme na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 33 481,“ uvádza štatistika Národného centra zdravotníckych informácií.

Aktuálne je podľa štatistík NCZI hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19, 92 pacientov má podozrenie na toto ochorenie. „Na JIS je 7 pacientov, 2 sú na umelej pľúcnej ventilácii, 12 pacientov evidujeme v karanténnej stanici/centre,“ dopĺňa NCZI.

Dve nové úmrtia

Na Slovensku evidujeme ďalšie dve úmrtia pacientov, u ktorých bol potvrdený nový koronavírus. Vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimanna v Prešovev stredu zomrela pacientka s onkologickou diagnózou. Hospitalizovaná bola na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s obojstranným zápalom pľúc.

Taktiež včera zomrel ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z DSS Pezinok, jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil, napriek enormnej snahe zdravotníkov v nemocnici sa mu, žiaľ, nepodarilo pomôcť.

Slovensko tak eviduje spolu 8 úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

Vyliečení

Pozitívna správa je, že z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku vyliečilo doteraz 167 ľudí. Z toho 43 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 124 sa vyliečilo v domácej izolácii.

Titulná fotografia je ilustračná.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM