Správy

Kontrola pobytu cudzincov sa skončila vyhostením či pokutami: Akcia aj v Hlohovci

Polícia kontrolovala cudzincov vo viacerých mestách. Nelegálnych "návštevníkov" objavili aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Kontrola pobytu cudzincov sa skončila vyhostením či pokutami: Akcia aj v Hlohovci
Zdroj: TASR

Pravidelná policajná kontrola cudzincov v Bratislave, Hlohovci a v Bánovciach nad Bebravou sa skončila vyhostením či pokutami. Ako ďalej TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová, kontrolu spravila cudzinecká polícia z Bratislavy, Nitry a Banskej Bystrice spolu s pracovníkmi inšpektorátu práce. Kontrolovali dodržiavanie zákona o pobyte cudzincov.

Polícia sa zamerala na miesta a objekty, kde predpokladala, že sa budú vyskytovať príslušníci tretích krajín, a to neoprávnene. Policajti predviedli na oddelenie osem cudzincov, šiestich z Ukrajiny, dvoch zo Srbska.

Kontrola však ukázala aj porušenia ubytovateľov, správny orgán začal konanie vo veci správneho deliktu, za čo môžu dostať pokutu až do 3300 eur. Za priestupky podľa zákona o pobyte cudzincov uložila polícia sedem blokových pokút.

Osem predvedených cudzincov polícia administratívne zo Slovenska vyhostila a zároveň im zakázala vstup na naše územie. „Po vykonaní administratívnych úkonov boli prepustení, avšak sú povinní vycestovať z územia Slovenskej republiky do siedmich dní od vykonateľnosti rozhodnutia,“ vysvetlila Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM