Futbal

Koniec so vztýčenou hlavou: Hlohovec podľahol Fortunaligovej Senici o jediný gól, VIDEO

Sen sa rozplynul, no futbalisti Hlohovca sa za svoje pohárové vystúpenie hanbiť nemusia. Stopku im nakoniec vystavil účastník najvyššej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Koniec so vztýčenou hlavou: Hlohovec podľahol Fortunaligovej Senici o jediný gól, VIDEO
Foto: Róbert Jakubička

Bolo to pekné ťaženie, ktoré prinieslo aj jeden veľký sen. Ten však napokon ostal nesplnený, no futbalisti zo štvrtej ligy nemusia skláňať hlavu.

Vstup do Slovenského pohára vo futbale bol ako z rozprávky. Hlohovec najprv zdolal Alekšince, neskôr FC Baník Prievidza a po dvoch pohárových kolách mal parádne skóre 8:2. Pavúk Slovnaft Cup-u bol však nemilosrdný a už v treťom kole sa tak hráči FC Slovan Hlohovec stretli s účastníkom najvyššej súťaže.

Kto by si pred zápasom s FK Senica myslel, že hostia s domácim celkom urobia krátky proces, musel ostať zaskočený. V 27. minúte síce posielal Senicu do vedenia Diego Alejandro Cuadros Velasquez (0:1), no malý klub z Hlohovca zbrane nezložil. V 50. minúte bezchybne premenil nariadený pokutový kop Dmitrij Korman (vo videu) a oživil šance domáceho celku.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Minúty zápasu ubiehali a skóre sa nemenilo. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa Hlohovec prekvapivo dostane až do penaltového rozstrelu, kde môže vyhrať ktokoľvek. V 85. minúte však Jean Deretti pridal druhý gól FK Senica a bolo rozhodnuté. Hlohovec tak favorizovanému súperovi podľahol rozdielom jediného gólu a za svoje vystúpenie sa rozhodne hanbiť nemusí. Pohárová púť sa tak na tento rok končí a FC Slovan Hlohovec sa môže naplno venovať dianiu vo svojej súťaži. Práve v IV. lige Severozápad mu aktuálne patrí štvrtá priečka, keď má rovnaký bodový zisk ako prvé tri celky.

FC Slovan Hlohovec – FK Senica 1:2 (0:1)

Góly: Dmitrij Korman (50.) – Diego Alejandro Cuadros Velasquez (27.), Jean Deretti (85.)

Zdroj: Facebook
FC Slovan Hlohovec - FK Senica, Slovnaft Cup
5
Galéria
Foto: Róbert Jakubička
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM