Erik Bojničan Samospráva

Koncepcia verejných priestorov Hlohovca odklepnutá: Toto sú podľa mesta priority

Poslanci mestského parlamentu odsúhlasili koncepciu verejných priestorov mesta Hlohovec. Pozrite, aké priority vytýčilo vedenie mesta.

Ilustračný obrázok k článku Koncepcia verejných priestorov Hlohovca odklepnutá: Toto sú podľa mesta priority
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Počas rokovania hlohovských poslancov sa riešilo viacero dôležitých bodov. Jedným z nich bolo aj schválenie dokumentu Koncepcia verejných priestorov mesta Hlohovec. Prečítajte si o plánoch mesta viac.

Cenné priestory

Koncepcia schválená poslancami má zadefinovaných 21 priestorov, ktoré sú podľa slov primátora z nejakého pohľadu cenné z hľadiska fungovania mesta a pohybu obyvateľov v nich. „Máme ich popísané a zanalyzované a toto má slúžiť ako podklad pre zadávanie štúdií alebo súťaží na riešenie jednotlivých oblastí,“ vysvetlil primátor mesta Miroslav Kollár.

„Ku kvalite života v meste prispieva aj kvalita verejných priestorov. Ak do budúcna chceme verejné priestory rozvíjať zmysluplne a koncepčne, je dobré toto mať,“ vyjadril sa primátor, podľa ktorého schválená koncepcia má byť základom pre ďalšiu prácu celého odboru stratégie.

Prečítajte si: Hlohovec sa rozhodol obrátiť na dlžníkov: Výzva, ktorá by nemala ujsť vašej pozornosti

Lokality zadefinované v koncepcii sú: Námestie svätého Michala, Zámocký park, ulica SNP, ulica M.R. Štefánika, ulica Hlohová, železničná stanica, Starý rínok, Kláštor Františkánov, Cintorín, Nábrežie Andreja Hlinku, ulica Hollého, Poliklinika, Zámocká brána, ulica Rudolfa Dilonga, ulica Športová, Technologický park, Šulekovo centrum, sv. Peter, Pivovar, ulica Nitrianska a Šumperky.

Štyri priority

Ako priority z 21 oblastí lokalít popísaných v koncepcii podľa primátora mesto Hlohovec v tomto roku rieši štyri, pričom dve sa týkajú Šulekova a dve Hlohovca. Jednou z nich je podľa M. Kollára centrum Šulekova „Nie len to dopravné riešenie, ktoré tam máme ale preriešenie celej centrálnej zóny aj s ostatnými nadväznosťami a funkciami,“ povedal primátor. Druhá z priorít týkajúcich sa Šulekova je podľa M. Kollára riešenie lávky Šulekovo – Hlohovec, ktorú sa mesto podľa jeho slov snaží dostať do projektu plánovanej cyklotrasy.

Prečítajte si: Plánovaná veľká cyklotrasa v našom regióne: V návrhu koridorov figuruje aj lávka ponad Váh do Šulekova

Tretí centrálny priestor je podľa primátora Námestie svätého Michala. „Súťaž chceme robiť dvojkolovo. V prvom kole sme začiatkom júna oslovili širokú verejnosť od malých detí po dôchodcov, aby posielali akékoľvek tipy, čo by si predstavovali na námestí,“ uviedol ďalej primátor, podľa ktorého to nemusia byť žiadne architektonické diela a môže to byť skica školáka, fotka či odkaz na niečo čo videli.

Prečítajte si: Centrum Hlohovca má mať prívetivejšiu tvár: Mesto sa rozhodlo vylepšiť námestie

Štvrtým priestorom, ktorý je podľa slov M. Kollára prioritou je park a vnútrobloky na Dilongovej ulici. „Jeden z dôvodov je, že je to asi miesto, kde sa na tej spojnici po hrádzi zhromažďuje najväčší počet ľudí v týchto jarných, letných, jesenných mesiacoch. Chceme ten priestor preriešiť, zvýšiť jeho kvalitu a aj súvisiace vnútrobloky,“ povedal primátor.

Viac informácií o jednotlivých lokalitách obsiahnutých v koncepcii verejných priestorov mesta Hlohovec vám prinesieme v ďalších článkoch.

Prečítajte si: VIDEO: Hlohovčanka si servítku pred ústa nekládla. Tvrdá kritika na adresu mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM