Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Kino Úsmev po rekonštrukcii: V multifunkčnej sále budú bývať aj koncerty, FOTO

Po rekonštrukcii je z kina Úsmev multifunkčná sála, v ktorej budú okrem filmovej produkcie bývať aj koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Kino Úsmev po rekonštrukcii: V multifunkčnej sále budú bývať aj koncerty, FOTO
13
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Po pol roka trvajúcej rekonštrukčnej pauze bude kino Úsmev v Hlohovci opäť otvorené verejnosti. Modernizáciou sa kino, ktoré začalo premietať v 30. rokoch 20. storočia, zmenilo na multifunkčnú sálu so zázemím pre 300 divákov, kde sa budú okrem premietania filmov konať aj divadelné predstavenia či koncerty. Koncert orchestra Cigánski diabli bude prvým otváracím podujatím.

V prvej etape došlo k rozsiahlej rekonštrukcii interiéru. „Pohodlné sedačky, nový koberec na celej ploche hľadiska a osvetlené schodisko úplne zmenili celkový vzhľad sály. Okrem nových sedadiel došlo k osadeniu akustického obkladu, výmene elektroinštalácie, vzduchotechniky, osvetlenia a rozvodov vody,“ informovala TASR hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Budova má nový bleskozvod, vymenené sú aj toalety. Upravené je tiež pódium, ktoré zväčšilo svoje rozmery a dostalo oponu. „Kino je pripravené na digitalizáciu. Digitálna premietacia technika sa obstaráva,“ dodala hovorkyňa.

Mesto Hlohovec získalo na modernizáciu kina z Audiovizuálneho fondu 32.000 eur na digitalizáciu premietacej techniky a 35.000 eur na modernizáciu sedačiek. Celkové náklady na rekonštrukciu však boli vyššie. Modernizácia stála 700.000 eur. „V druhej etape je naplánovaná obnova vstupných priestorov a vytvorenie priestoru pre kaviareň. Do priestorov kina sa vo finále vrátia aj pôvodné umelecké diela, vďaka ktorým bolo kino vždy jedinečné. Kruhy, gongy, staré plagáty, ručne maľované banery, najstaršia premietačka a tiež niekoľko kusov zachovaných pôvodných sedačiek budú súčasťou retrovizuálu kina Úsmev,“ uviedla Hrinková Siebenstichová.

Kino Úsmev po rekonštrukcii: V multifunkčnej sále budú bývať aj koncerty
13
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM