Marcel Mojžiš Krimi

Katastrofálna búračka: Hasiči o zásahu hrôzy...

Príšerná tragédia, ktorej sa nedá ani uveriť. Katastrofálna búračka pri Hlohovci si v stredu vyžiadala mimoriadny počet obetí. V aute smrti sa viezlo nanešťastie až šesť ľudí a väčšina z nich bola mladých. Maratónsky zásah, na ktorý len tak nezabudnú

Streda 17:30. Pri Hlohovci práve krátko spŕchlo. Padajúce kvapky si užila aj úzka vozovka neďaleko lesa medzi okresným mestom a Dolným Trhovišťom. Všetko na ceste však prebieha tak ako má. No zrazu podvečerný pokoj narúša rana ako z dela!

Pohľad, na ktorý sa nezabúda[/size][/co­lor]

Práve v tej chvíli zo stále nevysvetliteľných príčin vybočila zo svojho jazdného pruhu tmavá Škoda Octavia a vpálila do oprotiidúceho domiešavača, ktorý prevážal betón na stavbu. Stret osobáku s niekoľkotonovým nákladiakom dopadol najhoršie ako mohol. So škodovky sa behom pár sekúnd stala len kopa pomliaždených plechov. Záchranárom po príchode na miesto bolo jasné, že z takej kopy šrotu sa dá vyviaznuť živý len s kusiskom šťastia.

[blockquote]To však napokon chýbalo až štyrom ľuďom. Hororovú nehodu neprežil 37-ročný vodič z Hlohovca. Zubatá však kosila aj ďalej a navyše všetko mladých ľudí. Na mieste spolu so šoférom zomrela i jeho spolujazdkyňa (†19) z Trnavy a ďalší Hlohovčan (†25). Ako posledné odišlo do neba len (†12) ročné dievčatko, o ktorého život priamo na mieste búračky záchranári bojovali so všetkých síl. Osud však rozhodol inak. [/blockquote] Na takýto výjav hrôzy dlho nezabudnú ani hasiči. Tí museli nehybné telá zo zdemolovaného autá vystrihávať, každá ich voľná ruka však pomáhala aj zdravotníkom v boji o životy. //„Po konzultácii s veliteľom zásahu začali hasiči s ošetrovaním a stabilizáciou jednej postihnutej osoby až do príchodu ďalšieho vozidla zdravotníkov. Po ich príchode jedného člena posádky vyslali na zabezpečenie voľného priestranstva pre povolaný vrtuľník a zvyšní pomáhali lekárom pri resuscitácii a poskytovaní prvej pomoci zraneným ľuďom,“ //opisuje chvíle skazy zástupca hovorcu hasičov v Trnave Marián Hruška.

Na miesto v tých momentoch už prišli na pomoc aj ich kolegovia z Piešťan i Topoľčian. Práve vtedy prebiehal boj o záchranu iba 12-ročnej Blanky. Tú s nosidlami naložili do auta a za stálej resuscitácie sa snažili rýchlo dopraviť až k vrtuľníku. Ten pristál zhruba pol kilometra ďalej pri krajnici cesty. Malej školáčke aj napriek úsiliu všetkých už však nebolo pomoci a o pár chvíľ na to zomrela. Počet obetí sa tak prepísal až na štyri.

Ďalšie nepríjemnosti[/si­ze][/color]

Prežiť sa napokon podarilo iba dvom ľuďom z posádky octavie. Tinedžerka (14) z Hlohovca utrpela ťažké zranenia a stále ešte nemá vyhraté. Dievča previezli na hospitalizáciu do trnavskej nemocnice. Oveľa viac šťastia mal 18-ročný Hlohovčan, ktorý sa zranil len ľahko .

[blockquote]Horor však pre hasičov neskončil ani po zdokumentovaní zrážky políciou a čakala ich ďalšia práca, ktorú by nechcel zažiť nikto. „Dve mŕtve osoby boli za pomoci hydraulického vyslobodzovacieho náradia vytiahnuté z vraku vozidla. Tretia mŕtvola sa nachádzala mimo vozidla – pravdepodobne preletela cez čelné sklo,“ uviedol M. Hruška. [/blockquote] Na miesto potom prišla aj odťahová služba a traktor s radlicou, ktorý odhŕňal vysypaný betón. Ten skončil v objeme 7 kubických metrov mimo cesty. Zvyšný betón z havarovaného domiešavača museli vyliať. Hrozilo totiž, že sa nákladiak pri odťahovaní prevráti. Maratónsky zásah skončil až pred 23. hodinou. Viac o mimoriadnej tragédii [link=http://www­.hlohovec24.sk/clan­ky?extend.134590_ZA­BERY-Z-MIESTA:-Octavia-vpalila-do-nakladiaku,–4-mrtvi!]nájdete TU![/link]

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.hlohovec24.sk/clan­ky?extend.131845_Dra­ma-v-Hlohovci:-Nahanacka,–strelba-a-boj-o-zivot!]Dráma v Hlohovci: Naháňačka, streľba a boj o život![/link] [link=http://www­.hlohovec24.sk/clan­ky?extend.131224]Ró­movia o brutálnej bitke: Smrť Andreja (†63) ľutujeme…[/link] [link=http://www­.hlohovec24.sk/clan­ky?extend.131634_Dos­tali-ich-zabery-z-kamery:-Mladici-isli-na-auto-s-tycou!]Dostali ich zábery z kamery: Mladíci išli na auto s tyčou![/link]

Katastrofálna búračka: Hasiči o zásahu hrôzy...
1
Galéria
ZÁBERY Z MIESTA: Octavia vpálila do nákladiaku, 4 mŕtvi!
1
Galéria
Zdrvený otec Blanky (†12): Nemám ani na pohreb :(
1
Galéria
nehoda
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM