Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Kasárne otvorili svoje brány: Vojaci predviedli verejnosti ukážky svojej práce, FOTO

Vojenský útvar v Hlohovci sprístupnil svoje priestory verejnosti. Počas Dňa otvorených dverí predviedli vojaci návštevníkom vojenskú techniku aj ukážky práce záchranných zložiek.

Ilustračný obrázok k článku Kasárne otvorili svoje brány: Vojaci predviedli verejnosti ukážky svojej práce, FOTO
24
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Viaceré vojenské útvary na Slovensku sprístupnili na jeden deň svoje priestory verejnosti, aby sa návštevníci mohli zoznámiť s fungovaním ozbrojených zložiek.

„Prostredníctvom dní otvorených dverí chce rezort obrany občanom priblížiť prácu profesionálnych vojakov a pozdvihnúť tak ich branné povedomie, záujem o obranu štátu a vlastenectvo,“ uviedlo Ministerstvo obrany SR na svojom webe.

Jedným zo 14 vojenských útvarov, ktoré pripravili pre verejnosť Deň otvorených dverí, bol aj vojenský útvar v Hlohovci. Miestne kasárne privítali návštevníkov v piatok, 20.9. 2019 v dopolud­ňajších hodinách.

Pre návštevníkov, ktorými boli najmä deti hlohovských škôl, boli pripravené rôzne ukážky pozemnej techniky, výzbroje, výstroja, materiálu, deti sa mohli zoznámiť s náplňou práce profesionálnych vojakov, ale aj vojenskej polície, hasičov či príslušníkov ZVJS.

Hasiči predviedli školákom záchrannú akciu pri dopravnej nehode, kde názorne ukázali ako vysekávajú zraneného z havarovaného auta a svoje zručnosti potvrdili aj priamo pri hasení auta v plameňoch.

Deti si mohli vyskúšať, aké je to sedieť vo vojenskej sanitke, natrénovať si ošetrenie zraneného spolužiaka, poťažkať si naozajstné strelné zbrane a nechýbal ani guláš z vojenskej poľnej kuchyne.

Kasárne otvorili svoje brány: Vojaci predviedli verejnosti ukážky svojej práce,
24
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM