Erik Bojničan Rôzne

Jozef Žemľa prehovoril po svojom... Rozhovor s kontroverzným hudobníkom z Hlohovca

Mladý hudobník z Hlohovca Jozef Žemľa sa vďaka svojim piesňam pomaly stáva synonymom leta. Ako vníma slávu a čo chystá? Umelec prehovoril a to svojským štýlom...

Ilustračný obrázok k článku Jozef Žemľa prehovoril po svojom... Rozhovor s kontroverzným hudobníkom z Hlohovca
Zdroj: YouTube.com

Hity kontroverzného Hlohovčana Jozefa Žemľu Croatična pogoda a rovnako aj letný ultrašláger Mafiáno kompelxo nechýbajú na mnohých letných žúroch pod holým nebom. Albrecht Klajdáč, ako o sebe povedal – majiteľ firmy Albrecht Klajdáč corporations. s.r.o., majiteľ hudobných práv na Jozefove pesničky a nevlastný Jozefov otec, nám prezradil v rozhovore viac o tom, ako Jozef vníma slávu, aké má plány na leto a mnoho ďalšieho.

O Jozefovi sa toho popísalo a pohovorilo veľa. Pomaly sa z neho stáva hviezda, či už chce alebo nechce. Ako to celé vníma?

Jozef podľa môjho názoru bol vždy hviezdou, ale netlačil sa nejak dopredu, neukazoval sa nejak obzvlášť, bol skôr skromný a nechal pokojne vyniknúť aj menej talentovaných a to bolo jeho zvláštne čaro. Postupom času však už nemohol nevnímať rozdiely medzi ním a úrovňou hudby v jeho okolí a tak sa začal snažiť niečo vrátiť spoločnosti (tej inteligentnejšej časti, ktorá dokáže prekúsnúť aj štipku individuality) a začal robiť hudbu na vlastnú päsť.

Stretáva veľa svojich fanúšikov?

Momentálne stretáva veľa skvelých ľudí, ktorí aj keď ho stretnú na ulici, tak sa s ním dajú do reči. Mladí aj straší mu často vyjadria poklonu a to ho dosť motivuje.

Prečítajte si: Nový klip Jozefa Žemľu až z ďalekého New Yorku: Duchovné precitnutie Hlohovčana stojí za pozretie! :)

Sú aj kritické hlasy?

Niektorí sa samozrejme pokúšajú hádzať na Jozefa škaredé pohľady, ale tá závisť je ľahko prečítateľná, tak sa ňou ani nezaoberáme a skôr to berieme tak, že sme na správnej ceste. Nečakali sme to, ale sme aj troška známi v iných mestách ako v Hlohovci a ľudia nás spoznávajú a chvália Hlohovec za otvorenosť k takejto forme umenia a sebavyjadrenia. To nás veľmi, ale veľmi teší, pretože prichádzajú ponuky na zaujímavé koncerty.

Kde by mohli Jozefa stretnúť najčastejšie?

V Hlohovci môžete Jozefa stretnúť všade, najčastejšie v prírode, kde relaxuje so svojou gitarou, Pánskej záhrade, na pivku, alebo pri rozhovore s bezdomovcami, ktorých sa snaží obrátiť na vieru.

Prečítajte si: Aká hudba, taký rozhovor :) Jozef Žemľa celkom vážne o kariére, komplexoch i hlohoveckej kultúre

Čo je podľa Jozefa ideálne leto? Má aj čas na relax?

Čo je ideálne leto? Je to leto v Chorvátsku s Karlovačkom v ruke, tam nie je o čom. Relax je pre Jozefa, ale v podstate dosť neznámy pojem, pretože stále na niečom pracuje, učí sa jazyky a hru na gitare, v ktorej je stále čo zdokonalovať či cvičí svoje mladé krásne telo do antickej podoby, pretože pribral tak, že by mohol zásobiť aj somálsku nadnárodnú korporáciu a potom ich previesť na Slovensko, aby mu robili ochranku.

A aké sú Jozefove plány na leto? Môžu sa jeho fanúšikovia tešiť v lete tešiť aj na niečo nové z jeho produkcie?

Jozefove plány na leto sú spojené so sebarozvojom a cestovaním. Plánuje aj novú pieseň, na ktorej čoskoro začne pracovať a pokúsi sa svoje hranice opäť troška posunúť. Či do horšieho, alebo lepšieho to nikto nevie, ani on. Nová pieseň bude každopádne dobrá!

Prečítajte si: Hlohovčania na YouTube s novým hitom: Príbeh nesmrteľného tanečníka aj retro klip fakt stojí za to! :) VIDEO

Dali by ste radu mladým hudobníkom, ktorí ešte len začínajú a Jozef je pre nich vzorom?

Všetkým mladým hudobníkom by sme chceli odkázať (aj tým starším), aby sa nebáli byť originálnejší, inteligentnejší, lepší a aby hrali vlastnú hudbu. Hudba je cestou odriekania a sebapoznania. Nezáleží na úspechu, peniaze sa dajú zarobiť aj inak, ale keď v rádiu počujete nejaký hnoj, tak sa aspoň môžete potešiť, že nie ste na tom mentálne tak, aby ste boli odkázaní na konzumáciu takéhoto milého rádiového šuntu.

Niečo na záver?

Počuli sme, že ľudia chcú vedieť kto som, tak v blízkej dobe Albrecht Klajdáč odhalí svoju identitu celému svetu. Prajeme vám krásne leto a aspoň občas si pustite Croatičnú pogodu ,alebo Mafiáno komplexo aby ste si urobili krásne leto.

Jozef Žemla - Mafiáno komplexo (letný ultrašláger)
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM