Správy

Jesenný zber odpadu v Hlohovci: Zaskočí vás jeho množsto

Hlohovec zabezpečil kontajnery pre zber odpadov s obsahom škodlivín a konal sa i zber objemného odpadu a orezov. Vyviezlo sa toho viac ako dosť.

Ilustračný obrázok k článku Jesenný zber odpadu v Hlohovci: Zaskočí vás jeho množsto
Zdroj: TASR

Ako uvádza radnica, Hlohovčania vytriedili 3,58 t nebezpečného odpadu a počas zberu objemného odpadu mesto zorganizovalo odvoz 37 kontajnerov s celkovým objemom 45,7 t. Orezov zo záhrad rodinných domov bolo rovných 5 ton.

Napriek opakovaným výzvam, že do objemného odpadu nepatrí nebezpečný odpad, drobný stavebný odpad a pneumatiky a že veľkorozmerný a veľkoobjemový odpad ako sú sedačky či postele je potrebné pred vložením do kontajnerov rozobrať, mnohí obyvatelia tieto pokyny podľa mesta nerešpektujú.

„Neuvedomujú si však, že čím viac nezmyselne zaplnených kontajnerov dá mesto odviezť, tým vyššia bude konečná cena za takýto zber, ktorý mestský úrad zabezpečuje prostredníctvom zvozovej spoločnosti,“ uvádza ďalej mesto Hlohovec, podľa ktorého druhým smutným konštatovaním je fakt, že aj napriek tomu, že mesto dvakrát ročne pomáha obyvateľom zbaviť sa rôzneho druhu odpadu a majú k dispozícii dva zberné dvory, mnoho odpadu stále končí na nelegálnych skládkach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM