Erik Bojničan Rôzne

Jedna etapa je na konci, začína nová: Rozlúčka hlohovských deviatakov na fotkách

Strávili spolu celé roky, teraz prišiel deň D. Hlohovskí deviataci sa pred prázdninami rozlúčili so školou aj svojimi spolužiakmi. Boli sme pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Jedna etapa je na konci, začína nová: Rozlúčka hlohovských deviatakov na fotkách
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Už to majú za sebou. Deväť rokov na základnej škole je pre nich minulosťou. Najstarší žiaci ZŠ na Podzámskej ulici sa lúčili s jednou dlho etapou, aby im onedlho začala nová.

Radosť a smiech

Na „šesťke“, ako sa ZŠ na Podzámskej v Hlohovci zvykne ľudovo prezývať panovala dnes dobrá nálada. „Je tu 30. jún a vieme, že sa mnohí z vás sa na tento deň tešia viac ako na 24. december,“ odznelo v jednom z učiteľských príhovorov, na čo sa školským dvorom rozozvučal hlasný smiech.

Prečítajte si: Leto sa blíži: Ako sú na tom niektoré z detských ihrísk v Hlohovci? FOTO

Smiali sa aj deviataci, ktorí sedeli hneď vpredu. Tí prišli na základnú školu ako žiaci poslednýkrát. Na ich tvárach bolo badať radosť a mnohí z nich zaiste ani neveria, že už je to deväť rokov, od kedy boli vo veku ako prváčikovia, ktorí si pre nich prichystali roztomilú rozlúčku.

Bude aj smutno

Žiaci 9.A triednej učiteľky Jany Leitmanovej sa po programe, ktorý sa konal na nádvorí, presunuli do triedy. Hodinami usmiatej učiteľky prešlo za roky, ktoré pôsobí na škole už veľké množstvo žiakov. Mnohí na ňu spomínajú doteraz a veselé spomienky zostanú aj teraz už bývalým deviatakom.

Prečítajte si: Aké bude vstupné? Dôležité info o kúpalisku v Hlohovci pre novú sezónu

„Na pani učiteľku budeme určite spomínať najviac. Niekedy ju síce nie je vidno, ale vždy ju je počuť,“ povedala s úsmevom jedna zo žiačok, čo vyčarilo úsmev aj J. Leitmanovej. Spomienky žiakov, ako nám prezradili budú aj na hodiny, keď sa skúšalo a ich hlavy boli bez slova sklonené do zošitov či na školské výlety.

Budúcnosť pred nimi

Žiaci pri konci školského roku najväčšmi myslia zakaždým na letné prázdniny. Teraz už bývalí deviataci nie sú výnimkou. Plány sú jasné. Letné dovolenky v Tatrách, Prahe či Chorvátsku. Žiaci sa však zhodli na tom, že je jedno, kde budú prázdniny tráviť, hlavné je, že si oddýchnu od školy.

Prečítajte si: Premýšľate, ako spestriť svojim detvákom prázdniny? Knižnica v Hlohovci chystá zaujímavý program

Ich cesty sa od septembra rozídu. Medzi žiakmi sú budúci gymnazisti, študenti obchodnej akadémie, zdravotnej školy. Ako nám povedala jedna zo študentiek, aj keď táto etapa končí, spomienky na pekné časy na „šesťke“ im zostanú navždy.

Pozrite sa, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska

Roztomilá rozlúčka prváčikov s deviatakmi
1
Galéria
Základka je pre nich minulosťou: Hlohovskí deviataci sa lúčili so školou
19
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM