Erik Bojničan Rôzne

Jarný oddych v našom okolí, ktorý vám dobije baterky: 5 miest pri Hlohovci, kde si prídete na svoje

Jar to na nás tento rok rozbalila poriadne zhurta. Teplé dni a prebúdzajúca sa príroda nás lákajú von spomedzi štyroch stien. Užite si toto krásne obdobie roka plnými dúškami a inšpirujte sa našimi piatimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Jarný oddych v našom okolí, ktorý vám dobije baterky: 5 miest pri Hlohovci, kde si prídete na svoje
Foto: Michal Svítok TASR / Zdroj: TASR

Kvitnúce stromy, vôňa čerstvo prebudenej prírody, spev vtákov a v neposlednom rade príjemné teploty. Všetko svedčí o tom, že zima je definitívne preč. Jar je obdobím roka, kedy je priam radosť si takpovediac dobiť baterky na čerstvom vzduchu. Inšpirujte sa našimi piatimi tipmi, kde tak môžete učiniť v okolí Hlohovca.

Zámocká záhrada

Zámocká záhrada je obľúbeným miestom relaxu pre všetkých Hlohovčanov už od nepamäti. Keďže je v tejto lokalite neúrekom Medvedieho cesnaku jeho biele kvety dotvárajú krásnu scenériu. Jazierko, na ktorom sú vidieť kačky či korytnačky je lemované z východnej strany platanovým parkom, ktorý vznikol ešte koncom 18. storočia. Zážitok je aj umelá jaskyňa, ktorá bola vybudovaná pod prameňom vody.

Starý Váh

Starý Váh, ktorý začína svoju púť južne od Sĺňavy ponúka množstvo miest, kde sa dá stráviť voľný čas. Na svoje si prídu rybári, cyklisti, vodáci či turisti. Popri Starom Váhu rastie pre naše mesto typická rastlina – Hloh v hojnom počte. Pri pomaly tečúcej kľukatej vode je možné vidieť aj množstvo zvierat ako sú srnky, či poľné zajace.

Vyhliadka nad obcou Jalšové

Vyhliadka v obci Jalšové medzi Hlohovcom a Piešťanmi láka predovšetkým kvôli skvelému výhľadu na okolitú krajinu. Za dobrého počasia je možné vidieť celé Malé Karpaty, časť Bielych Karpát a Podunajskej nížiny. Neďaleko sa nachádza Ratnovská zátoka, kde si na svoje prídu milovníci vodných športov a z obce Jalšové vedie aj turistický chodník, ktorým sa dá dostať na sedlo Havran.

Zelenické jazerá

Rozmerom menšie jazerá pri obci Horné Zelenice sú pre obyvateľov zo širokého okolia obľúbeným miestom oddychu. K jazerám sa dá dostať z hrádze, ktorá vedie popri rieke Váh. Vďaka tomu je miesto obľúbené ako u cyklistov tak aj peších turistov.

Sedliská, Soroš – Poniklecová lúčka

Sedliská je tá správna voľba pre každého, kto má rád ticho a prírodu. Prechádzka po lúčke cez úzku cestičku pohladí na srdci i duši. Pokochať sa môžete chránenou oblasťou Poniklecová lúčka a o prírode si prečítať na tabuliach náučného chodníka. Toto miesto ponúka tiež krásne výhľady na Hlohovec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM