Erik Bojničan Rôzne

Jarné prázdniny v Hlohovci? Deti sa nemusia nudiť doma, nechajte sa inšpirovať...

Jarné prázdniny sú už skoro tu a bolo by na škodu presedieť ich doma. Prinášame vám hneď niekoľko inšpirácií, ako ich hlohovskí školáci môžu stráviť.

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny v Hlohovci? Deti sa nemusia nudiť doma, nechajte sa inšpirovať...
42
Galéria
Zdroj: TASR

Jarné prázdniny v Trnavskom kraji začínajú už v pondelok 20. februára. Deti čaká týždeň vytúženého voľna, no rodičom môžu pribudnúť vrásky na čele pri snahe nájsť im nejaké aktivity. Ak stále premýšľate, ako vašim detvákom vyplniť čas, zísť sa vám môžu tipy na to, čo sa dá v Hlohovci zažiť.

Zábava po celý deň

Jednou z možností, ako nájsť pre vaše ratolesti zaujímavý program je denný jarný tábor s názvom Cech malých remeselníkov. Ten sa chystá v priestoroch Centra na rozvoj rodiny na Dilongovej ulici počas prázdninových dní v čase od 07:30 do 16:30 hodiny. Je určený pre deti od 6 do 12 rokov. A čoo na deti čaká? „Založíme cech so všetkým, čo k tomu patrí, budeme hájiť povesť čestných remeselníkov, upletieme si košík, s kováčom ovládneme železo, využijeme hlinu,“ uvádzajú organizátori.

Predovšetkým na stredoškolákov sa počas jarných prázdnin zamerali v Centre voľného času Dúha. V čase od 20.2.do 24.2. bude centrum otvorené od 9:00 do 15:00 hodiny. Mládež sa podľa informácií z centra môže zabaviť v posilňovni alebo si zahrať stolný tenis, biliard či stolný futbal.

Počasie ešte stále praje zimným aj radovánkam, na čo sa rozhodli zareagovať aj prevádzkovatelia klziska. Umelá ľadová plocha predlžuje počas jarných prázdnin otváracie hodiny. Klzisko bude pre verejnosť otvorené, ako sú Hlohovčania zvyknutí, v pracovné dni od 13:15 do 16:30 hod., vo štvrtok a v piatok do 17:00 hod. a počas víkendov od 14:00 do 17:00 hod. Okrem toho, ako pre Hlohovec 24 prezradil prevádzkovateľ, si návštevníci budú môcť prísť počas prázdnin zakorčuľovať aj v doobedných hodinách v čase od 10:00 do 12:00.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zaujímavé podujatia

Máte doma mladého nádejného spisovateľa? V tom prípade by bola škoda nechať si ujsť príležitosť, ktorú ponúka hlohovecká Mestská knižnica. Tá chystá v stredu 22. februára o 15:00 hod. seminár pre mladých autorov s názvom Píšem, píšeš, píšeme. Seminár povedú Marián Kamenčík a Stanislav Kamenčík. Najlepšie práce budú zverejnené v časopise pre mladú literatúru a umenie Dotyky.

Počas jarných prázdnin môžete vaše ratolesti zobrať aj do divadla priamo v Hlohovci. Divadlo na hojdačke v chystá Empírovom divadle v utorok 21. februára o 15:00 hod. predstavenie s názvom Posledný dinosaurus. O čom divadlo bude? „Tak ako každé dieťa, aj náš dinosaurus – Samo, v istom období sa pýta, odkiaľ pochádza, kto a kde sú jeho rodičia. A keď že je na svete sám, vydá sa hľadať svoju rodinu. Putuje po svetadieloch, z ktorých je v inscenácii o každom veselá pesnička,“ píše o predstavení Mestské kultúrne centrum Hlohovec.

Rodičia, ktorí plánujú byť cez jarné prázdniny s deťmi doma, môžu v prípade pekného počasia zájsť napríklad aj na výlet. Za krásami pritom netreba cestovať ďaleko. Pozrite si náš tip na 3 dediny neďaleko Hlohovca, ktoré dostanú aj vás. V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, aké zaujímavé miesta ukrývajú.

3 zaujímavé obce v okolí Hlohovca: Zoznámiť sa s nimi rozhodne oplatí, FOTO
42
Galéria
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM