Erik Bojničan Kultúra

Januárový program hlohoveckého kina: Mesiac nabitý skvelými filmami a rozprávkami

Chladné počasie priam láka do útulného prostredia kina. V tom hlohoveckom sa počas januára budú premietať rozprávky, ale aj očakávané novinky známych režisérov či filmy pre náročného diváka.

Ilustračný obrázok k článku Januárový program hlohoveckého kina: Mesiac nabitý skvelými filmami a rozprávkami
Zdroj: Dnes24.sk

CESTA ZA VIANOČNOU HVIEZDOU

Sobota 2. január, 17:00

Mimoriadne pútavý rozprávkový príbeh, ktorý sa odohráva v prekrásnej zasneženej nórskej prírode. Do malej dedinky prichádza odvážne dievčatko Sonja v sprievode lupičov, ktorí ju držia v zajatí. Dedinka je zakliata, ako celé kráľovstvo.

MAGIC MIKE XXL

Sobota 2. január, 19:00

Dej filmu je pokračovaním prvého filmu z pred 3 rokov. Mike ukončil svoju vrcholnú kariéru striptéra. No spolu s celou striptérskou skupinou sa rozhodol hodiť znovu ručník do ringu. Chcú to spraviť po svojom s legendárnou hlavnou hviezdou.

PAVUČINA SNOV

Nedeľa 3. január, 19:00

Veď to poznáte. Detské kamarátstva sú jednoducho kamarátstva. Štyria priatelia z detstva sa vypravia navštíviť svoje obľúbené chatky v lesoch. No tato naša štvorica našich priateľov je vystavená hrôze, ktorú ešte nepoznali. Hrôze, ktorá ich poštve jedného proti druhému. Bezstarostné časy, ktoré tu kedysi spoločne prežívali sú však už nenávratne preč.

JOHANKINO TAJOMSTVO

Štvrtok 7. január, 17:00

Nový človek prichádza na svet a nad jeho osudom bdejú tri sudičky. Jedna ho obdarí výnimočnými vlastnosťami, druhá mu postaví do cesty mnohé prekážky a tretia mu poradí, ako napriek všetkému môže v živote nájsť svoje šťastie. Čo sa však stane, ak jedna zo sudičiek nesplní svoju úlohu?

SÍDLISKOVÝ SEN

Piatok 8., sobota 9. január, 19:00

Tento film vznikal 8 rokov a zblízka dokumentuje život jednej z najznámejších osobností Česko-slovenské hudobnej scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrastal v obyčajné rodine na sídlisku v Piešťanoch. No kvôli svojmu pôvodu sa zrazu stretáva s predsudkami okolia.

NIKO 2

Sobota 9. január, 17:00

Krásny animovaný film. Sobík Niko opäť musí riešiť svoje problémy. Tentokrát sa ale Niko vydáva na záchranu misiu svojho nevlastného brata, ktorý je unesený zlými orlami. Na svojej ceste samozrejme stretáva veľa nových priateľov, s ktorými nie je núdza o zábavu. Niko a jeho priatelia musia prísť s plánom na záchranu.

DIEŤA 44

Nedeľa 10. január, 19:00

Sme v stalinistickom Sovietskom zväze v 50 rokoch. Lev je vojnový hrdina a jeho svedomitá práca pre sovietsku políciu mu zaistila postavenie, dobré bývanie pre svoju rodinu a pre svojich rodičov. Lev odmietne udať svoju ženu a tu štátna moc je nekompromisná. Je degradovaný a deportovaný do vyhnanstva. Naráža tu na vraždu, ktorá sa veľmi podobá jednému prípadu.

ČIERNE DUŠE – FK URANIA 1919

Štvrtok 14. január, 20:00

Príbeh troch bratov z kalábrijskej zločineckej rodiny. Film je inspirovaný skutočnými udalosťami. Priekupník drog Luigi, podnikateľ Rocco a excentrický pasák kozí Luciano sa dostanú do problémov potom, čo sa Lucianov syn a príslušník stratenej generácie Leo kvôli banálnemu sporu dopustí chyby. Z drobnej nezhody tak vyklíči konflikt, ktorý má vo výsledku rozmery antickej tragédie.

DÁMA V ZLATOM

Piatok 15. január, 19:00

Film nám rozpráva pozoruhodný skutočný príbeh ženy, ktorá sa rozhodla dosiahnuť spravodlivosť a za každú cenu bojovať o dedičstvo , ktoré jej rodine právom patrilo. Počas druhej svetovej vojny, ako židovka bola nútenú utiecť z milovanej Viedne. Po 60 rokoch sa rozhodla rodinný majetok získať späť. Patria k nemu i umelecká diela nevyčísliteľnej hodnoty.

MALÝ PÁN

Sobota 16. január, 17:00

Malý Pán si žije spokojne vo svojom domčeku v Dutej hore. Jeho kľudný život skončí vo chvíli, keď sa mu sníva sen o tajomnom dome, v ktorom nájde, čo mu chýba. Sám nemá pocit, že by mu niečo chýbalo, rozhodne sa prísť tej záhade na korienok. Vydá sa za Prázdnu hlavu, aby mu poradila, kde ten záhadný dom nájde.

WILSONOV

Sobota 16. január, 19:00

Film spracovaný na motívy knihy Michaela Hvoreckého. Prvá svetová vojna práve skončila a v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť mesto k Spojeným státom americkým a premenovať ho na Wilsonov. Všetko klape, až na jeden nepríjemný problém! V meste vraj úraduje tajomný vrah. Obeti majú odhryznutý jazyk. Miestny policajný zbor tápe. Primátor požiada o pomoc za oceánom. A tak prichádza Aaron Food, muž v dlhom kabáte a klobúku. Nuž a tak naháňačka po stopách šialeného vraha môže začať.

AKO MALÍ CHLAPCI

Nedeľa 17. január, 19:00

Thomas sa práve zasnúbil s Lolou. Stretáva sa s otcom svojej nastávajúcej s vyhliadkou krásneho rodinného života. Pevne verí v jeho požehnanie. OMYL! No budúci svokor Gilbert má pocit, že vďaka svojmu tridsať ročnému manželstvu prišiel o kus mladosti. A tak prehovára Thomasa, aby si nebral jeho dcéru Lolu, všetko nechal a začal si s ním užívať života.

TAKÝ FAREBNÝ CHVOST LETIACEJ KOMÉTY FK URANIA 1919

Štvrtok 21. január, 20:00

Celovečerný dokumentárny film, ktorý nám rozpráva o Filipovi Topolovi, skladateľovi, textárovi, klaviristovi a spevákovi skupiny Psí vojáci. Jeho ktorého tvorba zasiahla tri generácie. Charizmatický a všestranne talentovaný umelec na seba začal strhávať pozornosť už od svojich trinástich rokov, jeho potreba slobodného vyjadrovania však v komunistickom Československu skoro narazila na kameň. A tak jeho mladej kapele neostalo nič iné, než sa na desať rokov presunúť do alternatívneho prostredia undergroundovej scé­ny.

ČISTIČ

Piatok 22. január, 19:00

V najnovšom filme – až hororovej dráme – výrazného slovenského režiséra Petra Bebjaka sa ocitneme vo svete Tomáša, ktorého osamelý život tvorí striktné opakovanie rovnakých až činností. Jeho stereotypné dni naruší nová záľuba. Tomáš začína tajne sledovať životy pozostalých priamo z ich domácností a bizarnému koníčku prepadá čoraz viac a viac. Situácia sa mu vymkne spod kontroly. Zamiluje sa a sa rozhodne odhaliť, aké tajomstvo skrýva jeho láska Kristína a jej pochybný starší brat.

OVEČKA SHAUN VO FILME

Sobota 23. január, 17:00

Život na farme je nekonečná nuda. Každý deň plynie v rovnakom rytme. Ovečka Shaun musí poslúchať a robiť čo farmár nariadi. Ako len mať jeden jediný deň voľna? To chce poriadny plán. Takže Shaun vymyslí spôsob, ako mať zase jeden odpočinkový deň. No i plánovať sa musí vedieť. a každý plán sa môže zvrtnúť!

SOUTHPAW – BOJOVNÍK

Sobota 23. január, 19:00

Akčný športový thriller. Boxer Billy Hope je na vrchole svojej slávy. Má nádherný dom a milujúcu rodinu. I navzdory jeho úspešnej kariéry, ho manželka prosí, aby s boxom skončil a trávil viac času so svojou dcérou. Na jednom večierku Billy skutočne oznámi svoj odchod „do dôchodku". Všetko sa rázom zmení vo chvíli, keď je jeho manželka neúmyselne zabitá počas súboja s iným boxerom.

O KURATÁCH A ĽUĎOCH

Nedeľa 24. január, 19:00

Gabriel a Elias sa pri smrteľného posteli svojho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Dozvedia sa aj kto je ich biologický otec. Je ním Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. No keď prídu na ostrov Ork zistia, že majú ešte ďalších troch – veľmi neortodoxných súrodencov. Ako skultivovať trio neotesaných „buranov“.

VEČNE MLADÁ

Štvrtok 28. január, 19:00

Kto z nás by nechcel prestať starnúť? Ani nie tridsaťročná Adaline havaruje so svojim autom a stane sa zázrak – nie len, že nehodu prežije, ale naviac už nikdy nezostarne ani o jediný deň a žije ďalších 80 rokov. Večná mladosť sa však zrazu prejaví ako prekážka v bežnom živote. Adaline bezmocne sleduje, ako jej dcéra starne, až je staršia ako ona.

FÚSI FK URANIA 1919

Piatok 29. január, 20:00

Hrdinom filmu je zavalitý štyridsiatnik Fúsi, ktorý zbiera odvahu stúpiť do dospelého sveta. Prechádza životom ako námesačný. Jeho všedné dny ovláda rutina. Keď do jeho sveta nečakane vstúpi temperamentná žena a osemročné dievčatko. Je donútený to risknúť… Snímok natočený v najlepšom štýle severských čiernych komediálnych drám sa vyznačuje zvláštnym humorom.

HURÁ DO PRAVEKU

Sobota 30.január, 17:00

Dinosaurus Tihle vie narobiť veľa neplechy. Ani dnes nezostal pozadu. Splňte si svoj sen! Pripútajte sa, stroj času vyráža na cestu! Ernie, Max a Julia se ocitajú v hniezde toho najhoršieho z najhorších. Začína ich dobrodružstvo!

TO DIEVČA MUSÍŠ MILOVAŤ

Sobota 30.január, 19:00

Živelná komédia plná zmätkov a dobre mierených faciek. Nemusíme si klamať, Isabel je ľahké dievča. Najstaršou profesiou sa snaží našetriť si, aby sa mohla stať herečkou. Tak ako takmer každý v New Yorku. Akonáhle sa ocitne na svojom prvom hereckom konkurze, spustí lavínu bláznivých situácií a zábavy.

ZOCEĽOVACIA KÚRA

Nedeľa 31. január, 19:00

Manažér rizikového milionárskeho investičného fondu James King bol dopadnutý za podvod a má ísť sedieť do San Quentinu. Sudca mú dá 30 dní, aby si mohol dát do poriadku svoje záležitosti. Zúfalý James sa obrátil na Darnella, aby ho pripravil na život za mrežami. Ale navzdory Jamesovu názoru na motorkára, Darnell je tvrdo pracujúci živnostník, ktorý nikdy nedostal ani pokutu za zlé parkovanie a nie aby bol niekedy vo väzení. Obaja muži spoločne robia všetko, aby sa z Jamesa stal „tvrďák", a behom tejto prípravy zisťujú, ako sa v mnohých veciach mýlili – vrátane názoru jeden na druhého.

Foto: ilustračné, Zdroj: Kino Úsmev Hlohovec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM