Zuzana Jakubičková Hádzaná

Iskrivá atmosféra a skvelý záver: Sporta Hlohovec víťazne proti Topoľčanom

O tom, že zápas medzi Topoľčanmi a Hlohovcom bol derby kola niet pochýb. Za všetko hovorí či už výsledok alebo divácky záujem. V nervóznom a napínavom zápase nakoniec Sporta s víťazstvom 23:24.

Ilustračný obrázok k článku Iskrivá atmosféra a skvelý záver: Sporta Hlohovec víťazne proti Topoľčanom
Foto: Róbert Jakubička

Prvý gól zápasu strelil už v 34. sekunde Valent. Po nacvičenom signále mu na gól prihrával Polakovič. Hlohovec pol minúty na to vybojoval sedemmetrový hod. Premenil ho František Zaťko, odchovanec topoľčianskej hádzanej, ktorý zrejme nie je obľúbený medzi fanúšikmi v Topoľčanoch. Neraz si od divákov vyslúžil búrlivý piskot.

Obrany oboch súperov boli tvrdé a nekompromisné. Čo malo za následok veľký počet vylúčení a napomenutí počas celého zápasu. Najmä skúsený hlohovecký pivot Peter Dudáš sa len veľmi ťažko presadzoval cez obranný val súpera. V zápase strelil iba gól.

Topoľčanci pozornou obranou a efektívnym útokom pomaly preberali oprate zápasu. Čačič síce v 4. minúte vyrovnával na 2:2 no na ten gól peknou individuálnou akciou odpovedal Polakovič. Od tohto stavu prakticky až do konca prvého polčasu mali hádzanári Topolčian navrch a neustále viedli.

Diváci hnali domácich do útoku a hustá atmosféra v hale sa dala krájať. Treba však povedať, že k zbytočnej nervozite na ihrisku prispela aj rozhodcovská dvojica, ktorá svojimi niekedy zvláštnymi verdiktmi postavila na nohy nielen divákov, ale i hráčov oboch tímov.

Prvé veľké vzrušenie prišlo v 22. minúte keď po hrubom faule na Polakoviča videl Laho červenú kartu. Hlohovecká obrana venovala spojke z Topolčian zvýšenú pozornosť. Tá vyvrcholila nešťastným krvavým zranením a Topoľčany tak prišli o jedného z najlepších strelcov.

Po vylúčení Laha zvyšoval Masaryk na 13:9 a tréner Lipták si zobral prvý time out. Po ňom pokračovali domáci v nastolenom tempe a polčasový výsledok uzavrel Zaťko na 15:11.

Druhý polčas

Druhý polčas otvoril gólom zo sedmičky Mazúr. No v 4. Minúte po dobrom zákroku Drápala poslal krásnu dlhú prihrávku Masaryk na Cigáňa, ktorý nekompromisne zakončil. Topoľčany zvyšovali svoj náskok, v 10. minúte viedli už rozdielom šiestich gólov a Martin Lipták si opäť vzal time out.

Keď Slaninka zvýšil v 12. minúte na 21:14 zdalo sa, že Topoľčany si už výsledok ustrážia. No po Polakovičovi sa zranil Sivák po ňom aj Masaryk a skúsený Kopecký. Zranenia evidentne otriasli hrou súpera a Sporta sa začala doťahovať.

Zaťko v 16. minúte znižoval na 21:17 a time out si zobral aj tréner Pompoš. Po ňom aj vplyvom zranení kľúčových hráčov strácali Topoľčany dych a keď Ďuriš v 23. minúte znížil na rozdiel jedného gólu domáci tréner si opäť vypýtal time out.

Domáci sa v útoku trápili, ťažko sa presadzovali cez obranu hostí. Ivanytsia ešte zvýšil na 22:20 a domáci hrali v početnej výhode po vylúčení Ďuriša, no gól strelili až v 28. minúte. Hlohovec vyrovnal potom so sedmičky na 23:23 a dráma bola na svete.

Veľká šanca prišla v posledných minútach zápasu keď sa sám na bránku rútil Klačanský no Žernovič jeho strelu perfektne chytil. Diváci potom stuhli po góle Takáča ktorý dával na 23:24.

Kalich horkosti si hádzanári Topoľčian vypili do dna. Posledný útok, náskok Ivanytsiu a následný faul znamenal sedemmetrový hod a domáci tak mohli aspoň vyrovnať. Cigáň však trafil do brvna a Sporta sa tak mohla radovať zo zisku dvoch bodov.

Foto: Ilustračné

Hlohovec - Topoľčany
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM