Erik Bojničan Hádzaná

Iskrivá atmosféra a napínavé momenty: Medzinárodný turnaj v Hlohovci pozná víťaza

Športová hala v Hlohovci sa zmenila na dejisko medzinárodného turnaja v hádzanej. Sportu čakala ťažká cesta za obhajobou vlaňajšieho prvenstva. Ako to celé dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Iskrivá atmosféra a napínavé momenty: Medzinárodný turnaj v Hlohovci pozná víťaza
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Sobotný program turnaja MAYNET CUP priniesol štyri zápasy: SPORTA – Zubří, Krems – ŠKP Bratislava, Krems – Zubří, SPORTA – ŠKP Bratislava.

V úvodnom zápase turnaja Sporta rázne vykročila za obhajobou prvenstva z minulého roku. V polovici druhého dejstva sa český tím síce dotiahol na rozdiel piatich gólov – 25:20, no domáci si už dobre rozbehnuté stretnutie vziať nenechali a zvíťazili 33:24.

Rakúsky favorit potvrdil svoju rolu a hoci v úvode držali s ním Bratislavčania krok. V druhom polčase už to bolo hlavne o rakúskom celku, ktorý po pekných akciách či trhákoch navyšoval svoje vedenie až na konečných 35:19.

Súboj dvoch zahraničných zástupcov ponúkol zaujímavú hádzanú. Napriek vyrovnanosti, ktorá panovala na palubovke si rakúsky celok však záver skúsene postrážil výsledok a po víťazstve 34:29 si mal istotu nedeľného finále.

SPORTA vo svojom druhom zápase nastúpila bez Ďuriša, Zaťka a Žernoviča, no a napriek tomu si s Bratislavčanmi poradili. Tí sa síce nechceli dať len tak ľahko, no ukázala sa kvalita domáceho celku. Zápas skončil v pomere 29:22, čím si aj SPORTA poistila finále.

V nedeľných zápasoch sa proti sebe stretli celky Zubří – ŠKP Bratislava v boji o tretie miesto a vo finále domáca SPORTA s rakúskym Krems.

Český favorit v stretnutí o bronz viedol už 3:0, no „policajti“ dokázali stiahnuť manko na rozdiel gólu – 4:3, čím zápas zdramatizovali. Tím Zubří však nenechal nič na náhodu a po bojovnom výkone zvíťazil v pomere 28:18.

Finále, ktoré bolo reprízou z minuloročného turnaja tentokrát nevyšlo domácim podľa predstáv. Po peknej hádzanej, ktorú predvádzali oba celky sa napokon z víťazstva v zápase aj celom turnaji po výsledku 20:30 tešil rakúsky Krems.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM