Erik Bojničan Rôzne

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 3 miesta, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Hlohovec

Zima je už, zdá sa, nenávratne preč a teplejšie jarné počasie láka ľudí aj viac do prírody. Hlohovčania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie?

Ilustračný obrázok k článku Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 3 miesta, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Hlohovec
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ak chcete niečo spraviť pre svoje telo, po zime vždy dobre padne, vybrať sa niekam do prírody. A pokiaľ by ste radi tento výlet spojili aj s pozorovaním nášho mesta, ktoré je z niektorých okolitých kopcov či kopčekov vskutku očarujúce, vybrali sme pre vás tri tipy.

Vyhliadka Šianec

Táto vyhliadka je miestom, odkiaľ je na mesto Hlohovec aj široké okolie najlepší výhľad. Počas dňa je za dobrého počasia vidieť až Malé Karpaty. Večerná návšteva tohto krásneho miesta zasa ponúka výhľad na rozsvietené mestá v širokom okolí. Na Šianci slúži ľuďom aj tabuľa, na ktorej je popis krajiny a história mesta v Slovenčine a niekoľkých iných jazykoch.

Urbánok

Miesto, kam sa každoročne konajú púte a turistické pochody je napriek svojej blízkosti k mestu počas bežných dní viac menej ľudoprázdne. Ak by sa vám výhľad z kaplnky svätého Urbana málil, môžete sa kúsok vrátiť naspäť a cestou cez záhradkársku osadu sa dostať na zaujímavý vyhliadku, ktorá je v blízkosti začiatku známeho zosuvu Hlohovec – Šintava, kde okrem okolitej krajiny môžete obdivovať aj krásu, ktorú vytvorila príroda. (Titulná foto)

Sedliská, Soroš – Poniklecová lúčka

Sedliská a Soroš sú tým pravým miestom pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať ticho, prírodu, a výhľad na mesto z jeho severnej strany. Ak vás neodradí trochu väčšia vzdialenosť od mesta, prechádzka po lúčke cez úzku cestičku pohladí na srdci. Pokochať sa môžete chránenou oblasťou Poniklecová lúčka a o prírode si prečítať na tabuliach náučného chodníka. Toto miesto ponúka tiež krásne výhľady na Hlohovec.

Môže vás zaujímať:

Krokodíl, Dalí ale aj dvojmetrové huby: Pozrite, čo všetko sa dá vidieť počas prechádzky pri Váhu. FOTO

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za pozornosť: 3 krásy v okolí Hlohovca, ktoré by bol hriech nezažiť

Keď sa merať cestu rozhodne oplatí: 5 dedín pri Hlohovci, do ktorých by ste mali zavítať

Po zime si vychutnajte skvelý relax: 5 miest v Hlohovci a okolí, ktoré počas jari stoja za návštevu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM