Erik Bojničan Správy

Horúčavy v Hlohovci ešte nepovedali posledné slovo: Veď pozrite, ako vysoko u nás vystúpia teploty!

Vysoké teploty ešte u nás nepovedali posledné slovo. Podľa meteorológov majú na okres Hlohovec udrieť ďalšie horúčavy. Varujú nás pred nimi novou výstrahou. Kedy s nimi treba počítať a ako vysoko vystúpi ortuť teplomeru tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy v Hlohovci ešte nepovedali posledné slovo: Veď pozrite, ako vysoko u nás vystúpia teploty!
Zdroj: TASR

Leto sa u nás má opäť ukázať v plnej sile. Teploty tentoraz môžu atakovať 37 stupňov Celzia. „V okrese Hlohovec sa miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 37 ° C,“ uvádza na svojich stránkach Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Pre náš okres bola preto vydaná výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami, ktorá u nás platí v stredu od 13:00 do osemnástej hodiny.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ zdvíhajú varovný prst odborníci. Podľa meteorológov uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých ľudí je vysoká.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM