Erik Bojničan Rôzne

Horúčavy lákajú ľudí k vode: Aká je návštevnosť na hlohovskom kúpalisku?

Sezóna na kúpaliskách je v plnom prúde a teploty sú viac ako prajné. Koľko ľudí v horúčavách vyráža na to hlohovské?

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy lákajú ľudí k vode: Aká je návštevnosť na hlohovskom kúpalisku?
10
Galéria

Horúce počasie doslova láka ľudí k vode a prevádzkari kúpalísk sa určite nemôžu sťažovať. Sezóna je v plnom prúde i na tom v Hlohovci. Zisťovali sme ako to vyzerá s návštevnosťou.

Permanentky veľmi nejdú

Hlohovské kúpalisko svoje brány otvorilo v piatok 16. júna. Začiatok sezóny nebol na počasie príliš prajný, no slnko za krátko ukázalo vľúdnu tvár, čo potešilo milovníkov vodných radovánok. O prevádzku kúpaliska sa v tomto roku stará spoločnosť Bytové hospodárstvo Hlohovec, ktoré ako novinku zaviedlo napríklad možnosť zakúpiť si permanentku.

Záujemcov o ne sa však veľa nenašlo, Ako prezradil konateľ spoločnosti Bytové hospodárstvo Peter Ulík, permanentiek bolo predaných len približne 12 kusov. Návštevnosť kúpaliska ovplyvňujú vo veľkom výkyvy počasia. „Keď je chladnejšie alebo zamračené, tak ľudia prídu akurát tak na pivo, ale nie kúpať sa,“ vysvetlil P. Ulík.

Stovky ľudí denne

V ostatnom čase sa však pokladňa kúpaliska ťažko zastaví a ľudí, ktorí sa vybrali k bazénom rátajú denne v stovkách. „Návštevnosť v týchto najhorúcejších dňoch je približne 800 ľudí denne,“ hovorí ďalej konateľ bytového hospodárstva. Čo sa počtu ľudí týka, kúpalisko má ešte určité rezervy. Jeho kapacita je 1 000 návštevníkov.

Obľúbené miesto by podľa informácií prevádzkara malo svoje brány zavrieť 31. augusta. Na kúpalisku ale rátajú aj so scenárom, ak by prívetivé počasie pokračovalo aj v septembri. V takomto prípade podľa slov P. Ulíka nebude problém s predĺžením sezóny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

OBRAZOM: Hlohovecké kúpalisko
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM