Erik Bojničan Kultúra

Horúca noc v Hlohovci: Deväťčlenný orchester, kostýmy a poriadna tancovačka!

V Hlohovci môžete na vlastnej koži zažiť atmosféru 20. až 40. rokov minulého storočia. Predstaví sa u nás prvotriedny deväťčlenný jazzový orchester.

Ilustračný obrázok k článku Horúca noc v Hlohovci: Deväťčlenný orchester, kostýmy a poriadna tancovačka!
Zdroj: TASR

V Hlohovci sa môžeme tešiť na nefalšovanú tančiareň v rytmoch čias prvej polovice minulého storočia. Do nášho mesta to príde rozprúdiť Fats Jazz Band – prvotriedny deväťčlenný orchester, ktorý oživuje tradíciu hot-jazzu a swingu 20-tych až 40-tych rokov 20. storočia. Založil ho Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov.

Ladislav Fančovič odpočutím prepisuje aranžmány z pôvodných starých šelakových nahrávok do nôt formou transkripcie. Preto máte unikátnu možnosť v podaní orchestru Fats Jazz Band počuť presne také aranžmány, ako ich vo svojej dobe nahrali prvé jazzové legendy.

Orchester hrá pôvodnú hot-jazzovú swingovú hudbu, ktorá vás prenesie do iného sveta, rozprúdi vo vás krv a vráti do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov. Repertoár Fats Jazz Bandu obsahuje najzaujímavejšie kusy amerického jazzu zo spomínaného obdobia. Taktiež zrekonštruované hudobné nástroje, štýlové oblečenie a celkový prejav orchestra sú v úplnej zhode s obdobím, ktoré predstavujú.

Tančiareň v štýle hot-jazzu a swingu, na ktorej nebudú chýbať všakovaké kostýmy sa chystá v piatok 17. februára so začiatkom o 19:30 v Empírovom divadle v Hlohovci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM