Erik Bojničan Rôzne

Hlohovský fotograf Matúš Lošonský: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!

Rozhovor s fotografom Matúšom Lošonským. Prezradil nám, kde najradšej fotí zaľúbencov, ako prežíva zachytávanie svadobných chvíľ a aké mávajú snúbenci požiadavky.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovský fotograf Matúš Lošonský: Na týchto miestach fotím zaľúbencov najradšej!
Zdroj: Dnes24.sk

Kde a čo ste študovali?

Ak by sme išli späť v čase, tak by to šlo v takomto poradí: pred pár dňami som doštudoval inžiniera na Technickej univerzite v Košiciach, odbor Geodézia a Kataster nehnuteľností, bakalára som vyštudoval v Bratislave na Slovenskej technickej univerzite. Kvalitný základ pre vysokú školu som získal na Gymnáziu Ivana Kupca v Hlohovci.

Spomínate si ešte na prvé fotenie svadby?

Samozrejme spomínam :) Písal sa rok 2007 a digitálnych zrkadloviek bolo v meste len zopár. Fototechnika bola drahá a tak som fotil iba s jedným tele objektívom. Kamarát ma poprosil o to, či by som mu spravil predsvadobné fotografie. Tak som sa potrápil, našťastie na iné časti svadby mal iného fotografa :)

Aké je podľa vás najideálnejšie miesto na fotenie svadieb v Hlohovci a v okolí?

Ťažko zovšeobecňovať, no zrejme sa zhodneme, že Pánska záhrada je asi najkrajšie miesto v Hlohovci so silným potenciálom pre svadobnú fotografiu. Má mnoho doteraz nevyužitých miest a zákutí. Pri správnej spolupráci fotografa a svadobčanov môžu krásne fotografie vzniknúť aj na iných miestach. Okolie Hlohovca je rôznorodé, od krásnych miest pri rieke Váh, železnici až po nádherné línie vo viniciach. Lesy majú takisto nenapodobiteľnú atmosféru, ale ako vravím, záleží od mladomanželov.

Stretli ste sa aj s nejakými netradičnými miestami?

Rôzne páry, rôzne povahy, rôzne zamestnania = rôzne nároky na miesto fotografovania svadby. Svadbu som fotografoval napríklad aj v Bardejove, ale aj na opačnej strane Slovenska – Devínskom hrade.

Na čo páry najviac potrpia?

Väčšinou nechávajú pracovať fotografa, aby konal podľa skúseností, teda v prípade potreby poradil a usmernil. Požiadavky bývajú rôzne, no najčastejšie sú to – zachytenie emócií a detailov.

Stretli ste aj s nejakými netradičnými predstavami párov? Aké požiadavky snúbencov boli najviac prekvapivé?

Zatiaľ som nedostal veľa netradičných požiadaviek :) Najprekvapivejšou požiadavkou bolo fotografovanie predsvadobných fotografií na ktoré sme mali len 45 minút. Nakoniec sme ale všetko stihli a bola spokojnosť.

Ako vyzerá také svadobné fotenie?

Nechcem zachádzať do detailov, v dnešnej dobe je to veľmi variabilné a väčšinou to stojí na spojení predstáv svadobčanov, ročného obdobia, počasia a mojich predstáv. Posledné svadby som dokonca fotografoval kvôli počasiu a svetlu v iný deň, ako bol deň sobášu. Má to svoje výhody aj nevýhody. Väčšinou ide o zachytenie všetkého na čo je pekné spomínať o pár rokov. Od maľovania, obliekania, portrétového fotografovania v interiéri/ex­teriéri, odobierky, sobášu, spoločných fotografií, hostiny až po začepčenie – všetko kde sú emócie, kde sa ľudia bavia, kde by som nemal chýbať. To je v kocke „svadobné fotenie“ :)

Foto: www.matuslosonsky.sk

Hlohovský fotograf prehovoril o fotení zaľúbencov na svadbách
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM