Erik Bojničan Rôzne

Hlohovskí zaľúbenci a poverčivosť: Ako to u nás vyzerá so svadbami v piatok 13-teho a na Valentína?

Čierna mačka cez cestu či rozbitie zrkadla evokuje v mnohých ľuďoch obavy spojené s poverčivosťou. S tou je spojený aj piatok trinásteho, o ktorom sa zvykne hovoriť, že je dňom nešťastným. Hneď po tomto dni však nasledoval Valentín.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovskí zaľúbenci a poverčivosť: Ako to u nás vyzerá so svadbami v piatok 13-teho a na Valentína?
Zdroj: TASR

Berú Hlohovčania povery či magické dátumy napríklad pri plánovaní sobášov na ľahkú váhu?

Najobľúbenejším je september

Najobľúbenejším ročným obdobím na realizáciu jedného z najvýznamnejších dní v živote, ktorého predstavu si mnohí vysnívajú už v útlom detstve – deň svojej svadby, je oddávna vo všeobecnosti leto. Snúbenci si svoj dlho očakávaný deň, kedy si navzájom povedia svoje „áno“, chcú vychutnať v mene lásky, v kruhu rodiny a v čase plného slnka a farieb, aj keď podľa starých povier však ani letné dažďové kvapky neuškodia, v svadobný deň totiž prinášajú šťastie.

U Hlohovčanov je najobľúbenejším mesiacom na uzatvorenie manželstva mesiac september. Podľa informácií od referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej si v tomto mesiaci od roku 2009 povedalo svoje „áno“ až 141 párov.

Obľúbenými mesiacmi, kedy snúbenci chcú spečatili svoj vzťah, sú aj október a august. Od roku 2009 sa pre október rozhodlo 99 párov a pre august si sa rozhodlo len o čosi menej párov – 96.

Sobáše na Valentína

Nájdu sa však aj takí, ktorí si spečatenie svojho zväzku naplánujú na základe rôznych výkladov jednotlivých termínov. Kým v súvislosti s piatkom 13. je každoročne americká ekonomika v tento deň v mínusových číslach, pretože ľudia nejdú do práce a neuzatvárajú významné dohody, v Hlohovci sa podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy za posledných 6 rokov našli tri páry, ktoré uzavreli manželstvo v tento deň.

Valentín je o čosi obľúbenejší, no i tak sa podľa Hrinkovej Siebenstichovej od roku 2009 našlo len päť párov, ktoré uzatvorili manželstvo počas sviatku zaľúbených.

Svadba je však tak či onak pre každého jednou z najdôležitejších životných križovatiek, preto každý sníva o svadobnom dni ako romantickom, originálnom a nezabudnuteľnom zážitku. Aj keď u nás nie je až takým zvykom uzavrieť manželstvo vo vzduchu, pod vodou či pri mesačnom svite, každá svadba je o dvoch milujúcich a milovaných osobách.

Mohlo by vás zaujímať:

- Občianske sobáše v Hlohovci: TÍTO poslanci budú vykonávať obrady

- Keď láska nepozná hranice: Aha, akí exotickí zaľúbenci mali svadbu v Hlohovci!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM