Erik Bojničan Squash

Hlohovskí squashisti sa chystajú na majstrovstvá Slovenska: Zdolajú favorizovaných Bratislavčanov?

Na blížiacich sa majstrovstvách Slovenska v sqashi nebudú chýbať ani hráči z nášho mesta. Prečítajte si viac o cieľoch tradične silných Hlohovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovskí squashisti sa chystajú na majstrovstvá Slovenska: Zdolajú favorizovaných Bratislavčanov?
Zdroj: Dnes24.sk

Blížiace sa 19. majstrovstvá Slovenska v squashi jednotlivcov tentokrát privíta v dňoch 11. – 14. marca na celosklenenom kurte nové OC Bory v Bratislave a tradične to bude jeden z vrcholov sezóny. Vstup na toto podujatie je voľný.

Do záverečnej fázy majstrovského turnaja je pripravených 32 miesteniek pre mužov a 10 pre ženy, pričom 28 miest v mužskej časti vyplnia hráči podľa postavenia v celoštátnom rebríčku a o zvyšné 4 miesta sa bude bojovať v kvalifikácii. Už teraz je však jasné, že miesto medzi najlepšími si podľa rebríčkového umiestnenia vybojovalo 6 hráčov reprezentujúcich squashový klub ROIN Hlohovec.

Squashový klub ROIN Hlohovec budú reprezentovať (podľa postavenia v rebríčku) Attila Dobai (7.), veľká squashová nádej, reprezentant Slovenska a vekom ešte junior Lukáš Tužinčin (13.), ďalej Marcel Erent (17.), Robert Dobai (18.), Ľubomír Solčanský (25.) a Ivan Jančička (28.).

„Žiaľ, ďalší hlohovský hráč, ktorý by mal účasť istú, Patrik Varga (14.) sa nešťastne zranil pred turnajom a musí ho vynechať. Nádej na štvrťfinále majú viacerí, záleží však od žrebu a momentálneho načasovania formy,“ prezradil nám člen tímu ROIN Hlohovec Marián Kamenčík, podľa ktorého by mohol prekvapiť mladý Tužinčin, ktorý sa už druhý rok v rade predstavuje v kategórii mužov.

Počtom účastníkov prekonali Hlohovec iba dva silné bratislavské kluby (IMET Bratislava a HNTN Fanatix Bratislava).

„Aj z toho vidno, že Hlohovčania sú momentálne jediní, ktorí môžu konkurovať dlhodobo dominantným bratislavským tímom. Svedčia o tom napríklad aj dve druhé a jedno tretie miesto zo záverečného turnaja filnal four o majstra Slovenska v kategórii mužských družstiev seniorov za ostatné 4 roky. Držíme palce, chlapci,“ dodáva Kamenčík.

Prvenstvo medzi mužmi obhajuje z minulého roka Peter Kviečinský z HNTN Fanatix Bratislava, ktorý bol ešte pred dvomi rokmi súčasťou hlohovského tímu, no vtedy sa mu na najvyššiu priečku nepodarilo dosiahnuť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM