Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Hlohovskí ochotníci pozývajú na reprízu: Komédia Le Dindon zožala veľký úspech!

Hlohovské ochotnícke divadlo FĽOČ (Fraštacká ľahkovážna ochotnícka činohra) vás pozýva na reprízu svojej tretej inscenácie, ktorej premiéra zožala veľký úspech.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovskí ochotníci pozývajú na reprízu: Komédia Le Dindon zožala veľký úspech!
2
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Po dvoch úspešných hrách talianskeho a anglického autora sa tentokrát dej presunul do Francúzska, divadelníci si vybrali komédiu z pera svetoznámeho komédiografa Georgesa Feydeaua: Le Dindon. Hru, ktorú do slovenčiny preložil Ľubomír Vajdička uvedú pod slovenským názvom Hudri – hudri, nakoľko „dindon“ je po francúzsky moriak.

„Dindon je komédia, v ktorej má každý čosi „za ušami“ a aj nevinné milenecké epizódky vyvolajú postupné partnerské katastrofky a z mužov sa stanú moriaci“, priblížil dej komédie režisér Brian Brestovanský.

Repríza divadelnej komédie Le Dindon sa uskutoční vo štvrtok, 23. augusta o 18:00 hopdine v Empírovom divadle v Hlohovci.

„Fľočáci“ si prizvali do hereckého kolektívu aj nové posily. Divákom sa v premiérovom predstavení predviedli Hana Záleská, Radoslav Hajdák a na oficiálne hosťovanie z Divadla na Trakoch zavítal Ľudovít Tolarovič, dlhoročný ochotník a starosta obce Trakovice.

Diváci sa však môžu tešiť aj na staré známe herecké hviezdy. V predstavení Hudri – hudri hrá aj František Kopányi, Marta Záleská, Lukáš Lehocký a mnohí ďalší.

So scénou ochotníkom opäť pomáhala Radka Hrabovská so svojimi študentmi.

Vstupné je dobrovoľné.

Hlohovskí ochotníci pozývajú na reprízu: Komédia Le Dindon zožala veľký úspech!
2
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM