Erik Bojničan Hádzaná

Hlohovské hádzanárky v príprave na ligu: Na turnaji skončili na striebornej priečke

Na ligový štart v novej sezóne sa okrem mužov chystajú i naše hádzanárky. Z turnaja so zaujímavou účasťou si odnášajú pekné umiestnenie.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovské hádzanárky v príprave na ligu: Na turnaji skončili na striebornej priečke
Zdroj: HC SPORTA Hlohovec

Tri týždne pred ostrým štartom novej hádzanrskej sezóny 1. ligy žien vycestovali ženy Sporty na prvý turnaj v rámci letnej prípravy. Okrem Hlohovca a domáceho HK AS Trenčín sa na 6. ročníku memoriála Ernesta Brosku predstavil ešte tím z MOL ligy – nováčik HK Sokol RMK Bánovce nad Bebravou a tím z 1. ligy žien HC Tatran Stupava.

Prvý prípravák

Ako informuje Sporta Hlohovec na svojej stránke, vo svojom vôbec prvom zápase letnej prípravy a zároveň aj v prvom zápase na turnaji ťahali naše hádzanárky za kratší koniec proti domácemu Trenčínu a prehrali v pomere 29:27, napriek tomu, že v polčase Sporta viedla 12:13.

V ďalšom dueli Sporta po dobrom výkone pokorila nováčika MOL ligy HK Sokol RMK Bánovce n. Bebravou 30:32, po polčase 14:17. V treťom dueli boli ženy Sporty opäť úspešné a zvíťazili proti súperovi z 1. ligy – Stupavčankám 20:23, po polčase 7:12.

Najlepšia strelkyňa

Sporta si po dvoch víťazstvách a jednej prehre odniesla z turnaja celkové druhé miesto a čerešničkou na torte bola trofej pre najlepšiu strelkyňu turnaja Kristínu Kisovú s 19 gólmi.

"Turnaj dopadol nad očakávanie veľmi dobre. Konfrontovali sme sa s tímami MOL ligy a ukázali sme, že vieme s nimi držiať krok. Mali sme na turnaji k dispozícii užší kader, ale aj tak účinkovanie na turnaji dopadlo nad očakávanie, ktoré sme od neho čakali. Baby si zaslúžia pochvalu za prístup,” povedal pre stránku klubu tréner Hlohovčniek Ivan Dávidek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM