Erik Bojničan Rôzne

Hlohoveckú knižnicu čaká nabitý týždeň: Odpustenie pokút, zápisy zdarma a nielen to!

Dobré správy pre všetkých milovníkov kníh. Knižnica v Hlohovci bude odpúšťať pokuty, umožní bezplatný zápis a chystá aj zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Hlohoveckú knižnicu čaká nabitý týždeň: Odpustenie pokút, zápisy zdarma a nielen to!
Zdroj: TASR

Knižnica v Hlohovci sa tak ako po minulé roky, zapojila do Týždňa slovenských knižníc. Ide o celoslovenské podujatie, ktorého cieľom je zvýšenie záujmu o knihy, najmä medzi mladými.

Týždeň slovenských knižníc vyhlasuje Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov už po 18. krát s hlavnou myšlienkou „Knižnice pre všetkých“. V tomto roku sa uskutoční v týždni od 13. marca do 17. marca. V danom termíne v hlohoveckej knižnici chystajú odpustenie pokút a navyše, zápis nových čitateľov bude zadarmo.

Pri príležitosti Týždňa slovenských knižníc si Mestská knižnica v Hlohovci propravila aj zaujímavý program. Na čo sa môžete tešiť?

  • 13.3. o 10.00 hod. – Jedno Slniečko za všetky hviezdy – stretnutie detí základných škôl s tvorcami časopisu Slniečko Ľubicou Kepštovou a ilustrátorkou Kristínou Šimkovou, spojené s otvorením rovnomennej výstavy. Spoločenská miestnosť knižnice, Námestie sv. Michala 2, Hlohovec.
  • 15.3. o 17.00 hod. – Pod povrchom… Beseda so spisovateľkou Tatianou Brezinskou-Čuperkovou. Na záver predaj kníh a autogramiáda. Spoločenská miestnosť knižnice, Námestie sv. Michala 2, Hlohovec.
  • 17.3. – Slovenskí autori detských kníh – výstava spojená s literárnymi hodinami pre žiakov ZŠ Vilka Šuleka v pobočke knižnice v m.č. Šulekovo.

Ako ďalej informuje knižnica, na požiadanie budú organizované knihovnícko-informatické výchovy a exkurzie pre deti z materských a základných škôl v detskom oddelení a na pobočke Šulekovo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM