Erik Bojničan Samospráva

Hlohovecké cesty a chodníky: Koľko peňazí v tomto roku poputuje na ich údržbu?

Stav miestnych komunikácií v Hlohovci je medzi obyvateľmi často diskutovanou témou. Koľko peňazí plánuje mesto investovať do ich údržby?

Ilustračný obrázok k článku Hlohovecké cesty a chodníky: Koľko peňazí v tomto roku poputuje na ich údržbu?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Často diskutovanou témou medzi obyvateľmi Hlohovca je stav miestnych komunikácií. Ich technický stav podlieha rôznym faktorom. Okrem opotrebenia sú to napríklad poveternostné podmienky.

Na údržbu miestnych komunikácií musí preto mesto každoročne vynakladať nemalú čiastku. Aj touto otázkou sa zaoberali mestskí poslanci pri schvaľovaní rozpočtu na rok 2017.

Na údržbu mestských komunikácií a drobnej infraštruktúry odklepli poslanci hlohoveckého zastupiteľstva na tento rok čiastku 320 tisíc eur. Ako sa uvádza v dokumente schválenom poslancami, tieto prostriedky sú určené na opravu výtlkov, rozsiahlejších opráv asfaltových krytov, na opravy prepadnutých častí dlažby na chodníkoch a parkoviskách, na opravu schodiska a oporných deliacich múrov, na opravu odvodňovacích kanalizačných systémov komunikácií a podobne.

Oproti plánovanej hodnote z minulého roku sa jedná o nárast o viac ako 30 000 eur. Mesto vyčlenilo peniaze aj v súvislosti s realizáciou pravidelnej údržby vodorovného dopravného značenia a v súvislosti s nevyhnutnými opravami zvislého dopravného značenia. Na tieto činnosti sú v rozpočte vyčlenené finančné prostriedky až do výšky 60 tisíc eur.

Aký dopravný prostriedok najčastejšie využívate na presun po meste?

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM