Erik Bojničan Rôzne

Hlohovec vybraný do veľkého zisťovania: Kto a s čím môže zaklopať na vaše dvere?

Do veľkého zisťovania bol vybraný aj Hlohovec. Neobvyklá návšteva tak môže zaklopať i na vaše dvere. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec vybraný do veľkého zisťovania: Kto a s čím môže zaklopať na vaše dvere?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu Slovenskej republiky zapojila do realizácie Zisťovania o používaní palív v domácnostiach. Jeho účelom je získať informácie o individuálnom vykurovaní rodinných domov.

Veľké zisťovanie

Ako uvádza mesto Hlohovec, na Slovensku bolo do tohto jednorazového zisťovania pre rok 2017 vybraných takmer 270 obcí, medzi nimi aj naše mesto. Do zisťovania je podľa radnice zaradených približne 2 100 domácností a uskutoční sa od 1. júla do 31. augusta 2017.

„V tomto období vybrané domácnosti navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach služobným preukazom,“ informuje mesto Hlohovec, podľa ktorého všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky.

Aké bude využitie?

Výsledky štatistického zisťovania sa podľa mesta využijú pre účely emisnej inventúry, pre zlepšenie energetickej bilancie a v neposlednom rade na to, aby Slovensko vedelo v budúcnosti plniť požiadavky na vysokú kvalitu ovzdušia a európske a medzinárodné záväzky zníženia národných emisií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM