Ľubomír Hudačko Hádzaná

Hlohovec utrpel v odvete finále proti Prešovu debakel: V Slovenskom pohári netriumfoval napriek solídnemu náskoku!

Hádzanári Sporty Hlohovec nedokázali využiť šesťgólový náskok v Slovenskom pohári proti Prešovu, keď v odvetnom zápase prehrali vysoko 21:32. Neprerušili tak úspešnú sériu Šarišanov, ktorí triumfovali ôsmykrát za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec utrpel v odvete finále proti Prešovu debakel: V Slovenskom pohári netriumfoval napriek solídnemu náskoku!
Zdroj: TASR

Hlohovčanom nevyšiel najmä prvý polčas odvetného zápasu. V úvodnom dejstve boli takmer neustále nútení donháňať náskok súpera. V 20. minúte prehrávali o šesť gólov a napokon sa manko vyšplhalo na jedenásťgólový rozdiel.

Hráčov Hlohovca po finále mrzel premrhaný náskok z prvého zápasu. Pred odvetou boli v nádejnej pozícii, napokon však domácemu Tatranu nedokázali dostatočne vzdorovať. „Prešovčania majú všetky posty veľmi vyrovnané. Kombinácie ich dvojičiek či trojičiek boli dnes určite lepšie ako v našom prípade a to rozhodlo,“ poznamenal krídelník Hlohovca František Zaťko.

Hlohovčanov pochválil aj hráči Tatrana: "Sporta pritom nie je slabé mužstvo a mali sme v odvete čo robiť. Dôležitá bola naša koncentrácia na zápas a príprava naň. Sme šťastní, že sme odvetný zápas takto zvládli,“ uviedol po odvete tréner Prešovčanov Peter Hatalčík, ktorý pred viac ako mesiacom oslávil šesťdesiatku.

Práve pred odvetným stretnutím s Hlohovcom dostal od vedenia klubu pamätný dres s číslom 60. Športový darček mu dali aj samotní hráči, ktorí druhý finálový zápas zvládli podľa predstáv trénera. „Chlapci boli motivovaní, pretože tá prehra v Hlohovci ich veľmi mrzela. Klobúk dolu pred nimi za to ako to zvládli,“ pochválil Hatalčík svojich zverencov.

Pre Tatran Prešov bol stredajší triumf v Slovenskom pohári už osemnástym v histórii. Podľa trénera Hatalčíka mal triumf v dvojzápase s Hlohovcom špeciálnu príchuť. „Tešíme sa z tohto víťazstva o to viac, že sme pozíciu pred odvetou nemali ľahkú. Potvrdili sme však kvalitu nášho tímu. Každé víťazstvo nad konkurentom ako Hlohovec dáva nášmu tímu silu a krídla. Vieme však, že každý zápas je iný. Teraz budeme musieť zosadnúť späť na zem a pripraviť sa na semifinále v domácej lige, resp. na prípadné finále,“ dodal Hatalčík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM