Erik Bojničan Rôzne

Hlohovec sa vo veľkej konkurencii nenechal zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili tisíce kilometrov!

Do celoslovenskej súťaže "Do práce na bicykli" sa zapojilo 55 samospráv, 916 tímov a 2861 súťažiacich. Zahanbiť sa nenechali ani Hlohovčania. Pozrite, ako dopadlo naše mesto vo veľkej konkurencii!

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec sa vo veľkej konkurencii nenechal zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili tisíce kilometrov!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Kampaň Do práce na bicykli, ktorá počas mája prebiehala v hlohoveckých uliciach, už pozná konečné výsledky. Zamestnanci lokálnych firiem a organizácií najazdili na dvoch kolesách 4 363 kilometrov, čím mestu aj planéte ušetrili viac ako 1 000 kilogramov nevyprodukovaného CO2. V rámci Slovenska sa tak v súťaži naše mesto vo veľkej konkurencii nenechalo zahanbiť.

Do projektu sa v Hlohovci zapojilo 15 tímov a celkovo 44 ľudí. Víťazným tímom z nášho mesta sa stal PePeJuPa zo spoločnosti Saneca Pharmaceuticals s viac ako 1 000 najazdenými kilometrami. Spomedzi jednotlivcov najazdil najviac kilometrov (430) Pavol Šimonák z tímu PePeJuPa.

Zapojených 55 miest

V rámci Slovenska sa do kampane zapojilo 55 miest, 916 tímov a 2861 súťažiacich. V silnej konkurencii sa Hlohovcu podarilo umiestniť vo väčšine hodnotených kategórií v prvej dvadsiatke.

V celkovom počte najazdených kilometrov sa naše mesto umiestnilo na 16. priečke, Hlohovčania teda za sebou nechali 39 samospráv. Vzhľadom na to, že sa Hlohovec do kampane zapojil prvý krát je tento výsledok úctyhodný.

Zamestnanci zo Slovenska absolvovali 60 248 ciest do práce na bicykli a najazdili 372 044 kilometrov. Vďaka tomu sa do ovzdušia nedostalo 93 011 kilogramov CO2 a iných škodlivín v porovnaní s cestou autom, čím súťažiaci prispeli k zlepšeniu ovzdušia v našich mestách.

Čítajte tiež:

Cyklo sezóna v plnom prúde: Pozrite si parádne TIPY, kde to v okolí Hlohovca stojí za to!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM