Erik Bojničan Samospráva

Hlohovec sa rozhodol obrátiť na dlžníkov: Výzva, ktorá by nemala ujsť vašej pozornosti

Hlohovec sa obracia na dlžníkov. Mesto k nim aj smeruje dôležitú výzvu ohľadom uhradenia dlhov. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec sa rozhodol obrátiť na dlžníkov: Výzva, ktorá by nemala ujsť vašej pozornosti
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Hlohovec, ako uvádza vo svojom ozname, je podľa príslušných právnych predpisov povinné používať všetky právne prostriedky na ochranu svojho majetku, vrátane včasného uplatňovania svojich práv alebo oprávnených záujmov pred príslušnými orgánmi.

„To znamená, že mesto je povinné neuhradené nedoplatky vymáhať, či už cestou súdnou alebo cestou exekučného konania. Na základe tejto povinnosti dávame verejnosti do pozornosti, že Mestský úrad spracováva podklady a pripravuje ďalšie návrhy na vykonanie exekúcií,“ stojí v ozname radnice, podľa ktorého z uvedeného dôvodu upovedomuje všetkých dlžníkov, aby svoje nedoplatky miestnych daní (t.j. dane z nehnuteľností, dane za psa), poplatku za komunálny odpad, alebo uložených pokút, uhradili v lehote stanovenej vo výzve na úhradu nedoplatku.

Prečítajte si: VIDEO: Hlohovčanka si servítku pred ústa nekládla. Tvrdá kritika na adresu mesta!

V prípade dlhov, ktoré vznikli v roku 2015, 2014 alebo skôr, mesto vyzýva dlžníkov uhradiť tieto dlhy do 31. 7. 2016. „Predídu tak tomu, že sa im dlhy v konečnom dôsledku navýšia o ďalšie poplatky (trovy právneho zastúpenia a trovy exekúcie). V prípade akýchkoľvek otázok odporúčame obrátiť sa na príslušný referát MsÚ, ktorý nedoplatok eviduje (napr. referát daní a poplatkov, Mestská polícia, a pod.),“ uvádza mesto ďalej, pričom, podľa neho, včasnou snahou o riešenie nedoplatku je možné predísť nepríjemnostiam spojeným s exekučným konaním.

„V súvislosti s doručovaním výziev na úradu nedoplatkov chceme upozorniť na skutočnosť, že výzvy sa často vracajú na úrad ako adresátom neprevzaté v odbernej lehote. Avšak v takomto prípade sa písomnosť v zmysle zákona považuje za doručenú, a to aj keď sa o nej adresát nedozvie. Nie sú preto ojedinelé prípady, kedy sa o vedenej exekúcii dlžník dozvie až keď má zablokované účty. Odporúčame preto verejnosti riadne preberať všetky doručované zásielky,“ oznamuje ďalej radnica.

Prečítajte si: Leto sa blíži: Ako sú na tom niektoré z detských ihrísk v Hlohovci? FOTO

V prípade neistoty o existencii dlhu mesto odporúča, aby si existenciu alebo výšku svojich nedoplatkov obyvatelia overili na Mestskom úrade a prípadný nedoplatok včas uhradili. „Predídu tak nepríjemnostiam spojeným s neočakávanou exekúciou,“ uvádza sa v ozname.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM