Zuzana Jakubičková Samospráva

Hlohovec sa pýši novinkou: Toto je víťazné logo mesta!

Mesto Hlohovec vyhlásilo vo februári súťaž o nové logo mesta. Prihlásiť sa mohol každý. Po vyše pol roku poznáme víťaza. Stal sa ním nadaný autor z Topoľčian, ktorý uspel s návrhom značky v podobe brány.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec sa pýši novinkou: Toto je víťazné logo mesta!
Foto: Zuzana Jakubičková

Súťaž o nové logo mesta bola vyhlásená začiatkom roka. Do súťaže bolo predložených 27 návrhov. Primátor mesta vymenoval komisiu, ktorá na základe stanovených podmienok vybrala 5 konečných návrhov. Z týchto piatich návrhov mali občania možnosť zvoliť ten najlepší prostredníctvom hlasovania.

Súťaž vyhral Juraj Gejdoš z Topoľčian. Jeho návrh získal v ankete 2242 hlasov. Logo je navrhnuté v bielo – červených farbách. Ikonu mesta znázorňuje malé „h“, ktoré predstavuje začiatočné písmeno názvu mesta. Vľavo hore je ukončené siluetou čiastočne zobrazujúcou vežu Kostola sv. Michala archanjela v Hlohovci. V pravo pokračujúca časť písmena „h“ evokuje vstupnú bránu.

Použitá je červená farba, pripomínajúca zafarbenie zrelých plodov rastliny hloh, podľa ktorej je pomenované mesto Hlohovec. Farba odkazuje tiež na dynamiku, atraktivitu a aktívny prístup mesta.

Výherca dostane za svoj výherný návrh odmenu 1000 €.

Tento návrh bol v ankete prezentovaný ako „Návrh C“. Komisia sa stotožnila s názorom hlasujúcich v ankete. Po dopracovaní návrhu a spracovaní design manuálu bude návrh predstavený verejnosti a na jeho používanie bude spracovaná smernica.

Nové logo mesta Hlohovec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM