Erik Bojničan Správy

Hlohovec sa pustil do systémovej údržby kanalizácie: Prebehol aj monitoring kamerou

V Hlohovci a v Šulekove v noci nadnes ukončili údržbu kanalizačnej siete. V niektorých úsekoch prebehol aj monitoring potrubí kamerou.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec sa pustil do systémovej údržby kanalizácie: Prebehol aj monitoring kamerou
Zdroj: TASR

Vodárenské a technické služby (VaTS), s.r.o., ukončili v noci nadnes údržbu kanalizačnej siete v Hlohovci a v mestskej časti Šulekovo. Popri čistiacich prácach realizoval dodávateľ prác Sezako Trnava, s.r.o., aj monitoring potrubí kamerou na kritických miestach.

„Vďaka týmto záberom VaTS vie, na ktorých úsekoch sú problémy a čo ich spôsobuje. Lokalizované boli nánosy štrku, prerastajúce konáre stromov, identifikované boli aj miesta s naliatym betónom, zavŕtané železné tyče a dokonca aj vodovodné potrubie prechádzajúce naprieč kanalizačným,“ informovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová. Práce Sezako trvali dovedna 360 hodín.

VaTS, ako uviedla, má na starosti na území mesta viac ako 40 kilometrov kanalizačných potrubí, no doteraz nikdy nevykonávala nočnú a ani žiadnu inú systémovú údržbu. Doplnila, že kanalizácia sa čistila iba v prípade havarijných situácií na konkrétnych miestach, nie v celých úsekoch. Najčastejšie výjazdy k haváriám sú zaznamenávané v Šulekove, najmä na prečerpávacích staniciach. „Údržbové čistenie kanalizačnej siete bude systematicky pokračovať aj v nasledujúcom období,“ dodala hovorkyňa. Stopercentným vlastníkom VaTS je mesto Hlohovec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM