BTW Správy Samospráva

Hlohovec otvára detské ihriská, ale nie všetky

Znovuotvorenie ihrísk umožnil hlavný hygienik za podmienky dodržiavania prísnych hygienických opatrení zo strany prevádzkovateľa aj návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec otvára detské ihriská, ale nie všetky
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Deti aj so svojimi rodičmi sa dočkali. Hlohovec od štvrtka 21. mája otvára sedem vybraných detských ihrísk. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.

„Momentálne otvárame ihriská na uliciach Svätopeterská, R. Dilonga, Manckovičova, Gaštanová, Podzámska, Nitrianska a Hájska. ktoré budú verejnosti k dispozícii denne od 9:00. V čase od 7:00 do 9:00 bude denne, sedem dní v týždni, v rámci vlastných personálnych kapacít mesta, zabezpečovaná ich povinná hygienická údržba,“ uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Povinnosti prevádzkovateľa

Mesto ako prevádzkovateľ ihrísk je povinné zabezpečiť dodržiavanie prísnych hygienických opatrení. Nevyhnutnosťou je každodenne pred otvorením upratať priestor ihriska, očistiť a vydezinfikovať dotykové plochy jednotlivých herných zostáv. Pieskoviská je nutné denne prehrabať a raz za týždeň preliať pitnou vodou, alebo vodou zodpovedajúcou požiadavkám na kvalitu vody na kúpanie.

Povinnosti rodičov

Rodičia, resp. ľudia sprevádzajúci deti musia zabezpečiť odstup a minimalizovať fyzický kontakt s inými deťmi, obmedziť počet súčasne sa hrajúcich detí, nosiť ochranné rúška, resp. mať iné prekrytie nosa a úst pri vzájomnej vzdialenosti menšej ako 5 metrov a mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk.

Zdroj: hlohovec.sk

Zatvorené ihriská

Ostatných desať detských ihrísk sú pre verejnosť naďalej zatvorené. Medzi ne patrí aj ihrisko v Zámockej záhrade, pretože jeho súčasťou je pieskovisko, ktoré si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Počas posledných dní mesto opravilo na ihrisku všetky poškodené hracie prvky, takže bude bezpečné a pripravené poslúžiť najmenším návštevníkom, keď skončí sprísnený režim na detských ihriskách.

Areál ihriska v Zámockej záhrade je prvý, ktorý sa dočká komplexnej obnovy.

„Projekt plánujeme zrealizovať v budúcom roku. Neznamená to však, že sa údržbe ihriska nebudeme venovať vždy, kedy bude potrebné,“ upresnil primátor Hlohovca Miroslav Kollár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM