Zuzana Jakubičková Správy

Hlohovec bude bičovať silný vietor: Môžu sa tvoriť aj snehové jazyky

Meteorológovia vydali pre celý okres Hlohovec výstrahu 1. stupňa pred silným vetrom a snehovými jazykmi a závejmi. Vietor a záveje by mali pretrvať do 18:00 hod.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec bude bičovať silný vietor: Môžu sa tvoriť aj snehové jazyky
Foto: Eva Viestová

V okrese Hlohovec sa očakáva tvorba snehových jazykov a závejov.Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity.

V našom okrese sa taktiež očakáva na mnohých miestach výskyt vetra, ktorý dosiahne rýchlosť 17 – 22 m/s. Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.Pred­pokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Predpoveď všeobecne

Po prednom okraji tlakovej výše nad Baltickým morom na Slovensko prúdi od severovýchodu až východu studený vzduch.

Piatok bude oblačný až zamračený a miestami, najmä na severe, slabo zasneží. Postupne sa bude vyjasňovať a aj snehových vločiek ubudne.

Meteorológovia však varujú pred hmlou, ktorá potrápi vodičov v niektorých okresoch. Vydali výstrahu 1. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré ohrozia celé územie Slovenska.

Cez deň bude mrazivo, ortuť teplomeru vystúpi na –6 až –1, na severe bude miestami okolo –8 stupňov, na horách vo výške 1500 m okolo –12 stupňov Celzia.

Zafúka vietor severných smerov rýchlosťou 10 až 25 km/h, v nárazoch 55 až 70 km/h.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM