Erik Bojničan Správy

Hlohovec bol vybraný do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?!

Naše mesto bolo vybrané do zaujímavého zisťovania údajov. V najbližších dňoch vám tak môže na dvere zaklopať pracovník Štatistického úradu. Poznáme dôvod tejto návštevy.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovec bol vybraný do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?!
Foto: Zuzana Jakubičková

Štatistický úrad Slovenskej republiky uskutočňuje od 9.apríla 2015 až do 5. júna 2015 aj v Hlohovci zisťovanie údajov o našich príjmoch a životných podmienkach. V uvedenom období vybrané domácnosti v meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa osobitným poverením.

„Pre rok 2015 bolo do zisťovania vybraných približne 500 obcí, medzi nimi aj mesto Hlohovec. Do zisťovania bolo náhodným výberom zaradených cca 6000 domácností,“ upresňuje referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Cieľom tohto projektu je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách Európskej únie.

To umožňuje z dlhodobého hľadiska nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM