Erik Bojničan Rôzne

Hlohovčatá podali parádny výkon: Malí speváci si vybojovali účasť v prestížnej súťaži!

Detský spevácky zbor Hlohovčatá pozná snáď každý. Tentokrát si ich talent všimla aj porota. Pozrite, kde nás budú reprezentovať!

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčatá podali parádny výkon: Malí speváci si vybojovali účasť v prestížnej súťaži!
Zdroj: Dnes24.sk

Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová informovala, že detský spevácky zbor Hlohovčatá pod vedením zakladajúcej dirigentky Martiny Baračkovej získal prvenstvo v krajskom kole festivalu Národného osvetového centra Mládež spieva, ktoré sa konalo v utorok 28. apríla v Dunajskej Strede. Odborná porota ho určila na postup a udelenie Zlatého pásma. Hlohovčatá budú reprezentovať Trnavský samosprávny kraj na celoštátnom kole v Prievidzi, ktoré sa bude konať koncom mája.

Hlohovčatá zvíťazili napriek silnej konkurencii. Na 46. ročníku festivalu Mládež spieva sa zúčastnilo 5 zborov pod záštitou Žitnoostrovského osvetového strediska.Okrem víťazov z Hlohovca vystúpili speváci zo Senice, Galanty a dva zbory (slovenský aj maďarský) z Veľkého Medera.

Detský a mládežnícky spevácky zbor Hlohovčatá pôsobí v Hlohovci od septembri roku 2010. Založilaho dirigentka zboru Martina Baračková. Sú pravidelnou súčasťou všetkých významných podujatí mesta Hlohovec, kde svojím výnimočným vystúpením hodnotne prispievajú k slávnostnej atmosfére podujatí ako je Deň matiek, Mesiac úcty k starším, Vianočná kvapka krvi či Michalský jarmok. Spevácky zbor Hlohovčatá sa zúčastňuje aj na benefičných koncertoch.

„Krásnym spevom a úspechmi na speváckych súťažiach prispievajú k šíreniu dobrého mena mesta Hlohovec za čo im nepochybne patrí veľká vďaka a uznanie!“ dodala Hrinková Siebenstichová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM