Rastislav Búgel Hádzaná

Hlohovčanov čaká cez víkend ďalší sviatok, prichádza dánsky Aarhus

Len maximálne nasadenie môže podľa trénera hádzanárov MŠK Hlohovec Ľuboša Hudáka poviesť cez dánskeho favorita z Aarhusa do osemfinále európskeho Pohára víťazov pohárov.

Jedinou výhodou Hlohovčanov v dvojzápase 3. kola so zástupcom hádzanárskej veľmoci bude domáce prostredie – súperov z Jutského polostrova privítajú v prvom zápase v sobotu 26. novembra (18.00) i v odvete o deň neskôr (18.00) na domácej palubovke v hale Na zábraní.
„Po vzájomnej dohode s Aarhus Haandbold odohráme dvojzápas doma, ponuka pritom prišla z dánskej strany, čo nás prekvapilo,“ priznal manažér klubu Patrik Voltmann a pokračoval: „No nemali sme prečo váhať. Doma sme podstastne silnejší ako vonku, čo zvyšuje naše šance a navyše aj napriek tomu, že nejaké peniaze Dánom zaplatíme, bude to pre nás lacnejšie ako cestovať na sever. Evidujeme dosť veľký záujem o lístky a dúfame, že sa nám halu podarí vypredať. Aj vstupné za 4 eurá je určite prijateľné, takže veríme, že prídu ľudia nielen z Hlohovca, ale aj zo širšieho okolia.“
Dánov ubytujú v Nitre v hoteli Zlatý kľúčik a už na letisku ich bude čakať autobus FC Barcelona. „Pekne sa o nich postaráme, ale na ihrisku im nič nedarujeme a pokúsime sa na ich úkor postúpiť,“ avizoval Voltmann a dodal: „Po zisku vicemajstrovského titulu pred dvoma rokmi a finále pohára v minulej sezóne to bude ďalším veľkým hádzanárskym predstavením, ktoré u nás uvidíme.“
Tréner Hudák sa nedostatku informácií o súperovi neobáva. „Zatiaľ máme len sporadické z médií, vieme ako hrali predchádzajúce zápasy, ale máme už k dispozícii aj DVD. Analyzovať ho však budeme až po extraligovom zápase s Prešovom. Nebude to jednoduchý súper, veď všetci poznáme silu dánskej hádzanej, určite to bude podstatne náročnejší súper ako v 2. kole litovský Dragunas,“ predpovedal kouč, ktorý by mal mať k dispozícii kompletnú zostavu. „Po sobotňajšom zápase s Novými Zámkami máme drobné zranenia, ale našťastie nič vážne, čo by mohlo ohroziť štart niektorého hráča cez víkend,“ doplnil Hudák.
Práve v Prešove, kde Hlohovčania otvoria s domácim Tatranom nadstavbovú časť extraligy, zbieral cenné medzinárodné skúsenosti pivot Peter Dudáš. A niekoľkokrát si meral sily aj s dánskymi klubmi. „Dánska liga je jedna z najkvalitnejších súťaží v Európe, s Prešovom sme hrali s Gudme, Koldingom i s Kodaňou, no nepodarilo sa nám vyhrať ani raz. Zo strany súpera očakávam výbornú obranu a silné protiútoky,“ poznamenal Dudáš.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM