Ľubomír Hudačko Krimi

Hlohovčanka (72) našla pri priechode pre chodcov pohodených 250 eur!

Tomu sa povie čestnosť! Na políciu do Hlohovca priniesla dôchodkyňa (72) Hlohovca peniaze, ktoré našla, keď prechádzala cez priechod pre chodcov. Stalo sa tak podľa polície na Ulici SNP v Hlohovci, na kruhovom objazde pri moste.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčanka (72) našla pri priechode pre chodcov pohodených 250 eur!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako prešla cez priechod pre chodcov, na okraji cesty našla podľa polície na zemi pohodených 250 eur.

„Peniaze zodvihla zo zeme a keďže namieste nálezu sa nikto nenachádzal a ani si nevšimla nikoho, komu by vypadli, priniesla nálezkyňa peniaze na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Hlohovci. Na polícii sa doteraz nikto o nájdené peniaze neprihlásil, preto majiteľa peňazí, ktorý ich stratil, vyzývame, aby si ich prišiel prevziať. Čestná nálezkyňa sa zachovala tak, ako by to mal urobiť každý, kto nájde cudziu vec,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Trnave Martina Kredatusová.

Ďalej podľa Kredatuseovej v zmysle zákona, kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok: „Šesť mesiacov až päť rokov hrozí páchateľovi takéhoto skutku, ak ním spôsobí väčšiu škodu,“ dodala Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM