Erik Bojničan Rôzne

Hlohovčania si uctili obete bojov pri oslobodzovaní mesta: Z prejavov zaznel mrazivý odkaz! FOTO a VIDEO

Tento rok si pripomíname 70. výročie Slovenského národného povstania a ukončenia druhej svetovej vojny.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania si uctili obete bojov pri oslobodzovaní mesta: Z prejavov zaznel mrazivý odkaz! FOTO a VIDEO
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Pietnym aktom kladenia vencov si zástupcovia mesta Hlohovec spolu so zástupcami protifašistických bojovníkov a s Dopravným práporom 1147 Armády SR v Hlohovci 1. apríla 2015 uctili pamiatku padlých hrdinov, ktorí pred sedemdesiatimi rokmi bojovali za oslobodenia nášho mesta. Spomienky sa zúčastnili aj predstavitelia spoločenských organizácií, klubov seniorov a deti z materských a základných škôl.

Primátor mesta Miroslav Kollár vo svojom príhovore upozornil na dôležitosť pripomínania si takýchto historických udalostí, pretože podľa jeho slov národ, ktorý nepozná svoju minulosť, je odsúdený opakovať svoje chyby.

Primátor tiež spomenul, že aj aktuálny vývoj u nášho východného suseda ukazuje, že sloboda a mier nie sú ani dnes automatické kategórie a preto by sme ich nemali brať ako samozrejmosť našich dní a o to intenzívnejšie by sme si mali pripomínať pamiatku ľudí, ktorí sa obetovali za nás všetkých.

Pri príležitosti 70. výročia oslobodenia Hlohovca spod okupačného nemeckého vojska Červenou armádou sa prítomným prihovoril aj Vladimír Kanský, predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Hlohovci. Pripomenul prítomným, že je dôležité uctiť si hrdinov minulosti a vážiť si privilégium, akým mier bezpochyby je.

Spomienková slávnosť v Hlohovci
1
Galéria
Spomienková slávnosť v Hlohovci
22
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM