han Samospráva

Hlohovčania, chcete pracovať s utečencami? HLÁSTE sa, mesto hľadá koordinátorov!

Mesto Hlohovec je pripravené poskytnúť núdzové bývanie pre ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine. Vytvorili priestor na dočasné ubytovanie päťdesiatim utečencom v mestskej telocvični.

Ilustračný obrázok k článku Hlohovčania, chcete pracovať s utečencami? HLÁSTE sa, mesto hľadá koordinátorov!
Zdroj: www.pixabay.com

Do tohto priestoru hľadá koordinátorov na tri osemhodinové zmeny, informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

„Pracovať budú ráno, popoludní a v noci. Pracovná náplň na jednotlivých zmenách sa môže odlišovať v závislosti od aktuálnych potrieb. Spočívať bude najmä v koordinácii centra, vykonávaní drobných administratívnych úkonov na počítači, v komunikácii s prichádzajúcimi ľuďmi z Ukrajiny a zároveň sprostredkovaní informácií úradom,“ uviedla hovorkyňa.

Medzi ďalšími úlohami je tiež zabezpečovanie základných potrieb ubytovaných, prevádzky a čistoty núdzového bývania. Znalosť ukrajinského, ruského, prípadne anglického jazyka je výhodou.

Núdzové bývanie začne podľa Hrinkovej Siebenstichovej fungovať v najbližších dňoch, keď do Hlohovca príde prvá skupina ľudí z východnej hranice. Okrem koordinátorov sú vítaní aj dobrovoľníci, ktorí sú ochotní pomôcť akýmkoľvek spôsobom. Informácie sú na webe mesta.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM