Rastislav Búgel Rôzne

Historické hotely Slovenska na výstave ITB Berlín

Pri príležitosti marcovej prezentácie na výstave ITB Berlín pripravili slovenské historické hotely niekoľko špeciálnych zážitkových produktov s rozmanitou tematikou.

Oddych v historických zariadeniach je poprepletaný návštevou kultúrnych a historických pamiatok, prírodných krás, hlavného mesta Bratislavy, najmenších veľhôr Európy Vysokých Tatier, Košíc – Európskeho hlavného mesta kultúry 2013, kúpeľného mesta Piešťany či Žitného ostrova. Súčasťou ponuky sú gastronomické pôžitky, ochutnávka vín, romantika, wellness, ale aj aktívny oddych ako je lyžovačka, golf či turistika.
Asociácia Historické hotely Slovenska (AHHS) by chcela svojimi zážitkovými balíčkami osloviť predovšetkým zahraničných touroperátorov. „Kultúrno-historické dedičstvo Slovenska sa umiestňuje na popredných miestach v prieskumoch turistických lákadiel zahraničných návštevníkov Slovenska. Asociácia využije ponuku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch a bude reprezentovať kultúrno-historické dedičstvo krajiny ako spoluvystavovateľ v stánku Slovenska na prestížnej výstave ITB Berlín začiatkom marca,“ uviedol pre TASR generálny sekretár AHHS Michal Čuridlo.
Historické hotely Slovenska sú výber kvalitných historických zariadení, ktoré reprezentujú vysokú úroveň hotelierstva a gastronómie v kombinácii s jedinečnými zážitkami a originálnou atmosférou. Sú členmi nadnárodnej organizácie Historic Hotels of Europe, ktorá združuje vyše 600 hotelových zariadení v rámci 22 asociácií z rozličných krajín Európy. Boli založené v septembri 2009. Jedenástimi členmi sú Chateau Béla (Belá), Hotel Bankov (Košice), Kaštieľ Péchy – Lovecký Dom a Park (Hermanovce), Kaštieľ Villa Nečas (Žilina), Hotel Sandor Pavillon (Piešťany), Hotel u Leva (Levoča), Grand Castle (Liptovský Hrádok), Hotel Amade Chateau (Vrakúň), Hotel Jeleň (Hlohovec), Hotel Hviezdoslav (Kežmarok), Castel Pensión & Restaurant (Mierovo). „Celkový počet výnimočných izieb a komnát v hoteloch je 212. Členmi sú vidiecke sídla šľachticov, meštianske domy, kaštiele, tiež bývalé kúpeľné hotely. Dôkazom nadštandardnej úrovne členských hotelov na Slovensku je ich začlenenie do prestížnej asociácie Historic Hotels of Europe so sídlom v Paríži,“ dodal Čuridlo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM